Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Sparta v úvodu ligy pouze remizovala

Sparta v úvodu ligy pouze remizovala
V pražském sportovním areálu FK Loko Vltavín se 21. července 2012 hrál přípravný zápas Letního ligového poháru Prahy mezi mužstvy AC Sparta Praha a FK Viktoria Žižkov. Na snímku Ladislav Krejčí. JAKUB POLÁČEK / MEDIAFAX | zdroj: Mediafax

Fotbalisté Sparty získali remízu 1:1 na hřišti Dukly až díky brance útočníka Léonarda Kweukeho ve čtvrté minutě nastaveného času. Domácí už málem slavili vítězství, protože po půlhodině vedli po proměněné penaltě obránce Pavla Haška, ale kamerunský forvard je těsně před koncem o euforii připravil.

Generálka Sparty na čtvrteční první zápas 3. předkola Evropské ligy proti Admiře Mödling byla plná rozpaků. Sparta loni Duklu při jejím návratu do ligy ani jednou nedokázala porazit a svůj komplex ze zápasů s pražským rivalem prohloubila i dnes. Duel hodně připomínal obě loňské konfrontace, kdy Dukla na vlastní polovině vystavěla precizně pracující obranný blok, při jehož rozvracení byli sparťané naprosto bezradní. Pro letenský tým byla komplikací i absence zraněného tvůrce hry a kapitána Matějovského. Jedinou útočnou hrozbou Sparty byl na dlouhou dobu trestný kop záložníka Grajciara ze sedmé minuty, pak zaplněná Juliska sledovala hlavně urputnou bitvu o střed pole. Dukla udeřila po půl hodině hry: únik útočníka Přeučila zastavil faulem v pokutovém území stoper Švejdík, debutující v týmu Sparty, a penaltu proměnil syn někdejší sparťanské hvězdy Hašek. Roztrpčený Švejdík, který loňskou sezonu strávil na hostování právě v Dukle, si vysnil jiný návrat na Julisku. Dukla urputně bránila náskok a když se Sparta dostala do zakončení, sázela na kamerunského bijce Kweukeho, který dvakrát zahrozil z bezprostřední blízkosti. Hosté se pak dožadovali i penalty po souboji domácího Božiče s Hušbauerem. Letenští po hodině hry po nasazení druhého útočníka Keriče vsadili na rozestavení 4-4-2, ani to jim nepomohlo, protože se dostávali jen do náznaků šancí. Až šest minut před koncem se do míče znovu opřel Kweuke, ale gólman Rada Duklu podržel. A výborně zasáhl i proti hlavičce střídajícího Přikryla. Až ve čtvrté minutě nastavení se Spartě povedl jeden z posledních útoků: Kweuke si našel správné místo na zakončení po dlouhém Hušbauerově nákopu z hloubi hřiště a zblízka Radovi už nedal šanci. Zatímco v květnu sparťané na dejvickém stadionu přišli po remíze o titul, dnes ji nakonec přijali s úlevou.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma