Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Skoro zataženo

Startuje golfová PGA Tour. Na Havaji turnajem jen pro šampiony

Startuje golfová PGA Tour. Na Havaji turnajem jen pro šampiony
PGA Tour 2013, Hawaii | zdroj: pga.com

Konec odpočinku, jde se znovu na věc. Golfový rok 2013 právě začíná. Zatímco European Tour rozjela novou sezonu dvěma turnaji už v prosinci, první slovo v novém roce si teď bere zámoří. Letošní PGA Tour startuje havajským podnikem Hyundai Tournament of Champions. A jak už název napovídá - bude to start pěkně zostra. S řadou velkých hvězd.

Rory McIroy, Tiger Woods a nejužší světová špička sice na havajském ostrově Maui tento týden ještě chybí, o známé tváře ale stejně není nouze. Pravděpodobně poznáte řadu z nich. Stačí si jen vybrat.

Je libo šampiona z loňského Masters Bubbu Watsona, kontroverzního Angličana Iana Poultera či posledního vítěze FedExCupu Brandta Snedekera? Nebo jiní hvězdní Američané Matt Kuchar, Dustin Johnson, vítěz US Open Webb Simpson, Rickie Fowler, Keegan Bradley...? Tohle je jen výčet některých z nich. Seznam zajímavých hráčů je opravdu dlouhý.

Startovní pole je totiž složeno z vítězů loňské sezony na turnajích PGA Tour. Letos - byť ho ti vůbec nejlepší vynechávají kvůli brzkému posilvestrovskému termínu a vzdálené lokalitě - se jich přihlásilo na tři desítky.

Titul, za nějž vítěz inkasuje 1,12 milionů dolarů, obhajuje Steve Stricker, který loni porazil o dvě rány Martina Lairda a přidal na vítěznou šňůru druhý americký korálek v řadě. Za posledních deset let to ale nejsou Američané, kterým se dařilo nejlépe...

Hned pětkrát patřil Hyundai Tournament of Champions australským barvám díky dvěma vítězstvím Geoffa Ogilvyho. A především pak zásluhou čistého hattricku Stuarta Applebyho v letech 2004 až 2006.

Historie samotného podniku se však traduje už od roku 1953 a nejvíckrát zde triumfoval legendární Jack Nicklaus, který má odsud hned pět trofejí. Korejská automobilka nesoucí své jméno v názvu akce ji sponzoruje od roku 2010.

Už druhým rokem se turnaj koná netradičně od pátku do pondělí, hraje se čtyřkolově bez cutu. Hostí ho Kapalua Resort s hřištěm Plantation Course dlouhým 6777 metrů a parem 73. Ze všech osmnácti jamek má pouhé tři třípary. Rekord 261 ran (-31) drží od roku 2003 Jihoafričan Ernie Els.

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,690 23,870
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma