Dnes je středa 10. dubna 2024., Svátek má Darja
Počasí dnes 14°C Zataženo

Štěpánek je v Tokiu už v semifinále, Nieminen nenastoupil

Štěpánek je v Tokiu už v semifinále, Nieminen nenastoupil
zdroj: tisková zpráva

Tenista Radek Štěpánek postoupil bez boje do semifinále turnaje v Tokiu. Jeho soupeř Jarkko Nieminen do utkání kvůli horečce nenastoupil. Jednatřicetiletý český daviscupový reprezentant si zahraje v letošní sezoně semifinále podruhé, hned na úvod roku se v Brisbane dostal až do finále.

Nieminen musel vzdát už středeční čtyřhru a jeho stav se nezlepšil natolik, aby mohl nastoupit do dvouhry. "Nebudu riskovat své zdraví. Na turnaji se mi dařilo a je to velká škoda. Zůstanu tady, dokud se nebudu cítit lépe, pak odletím domů," uvedl finský tenista ve svém blogu.

V japonské metropoli odehrál Štěpánek zajím jediné kompletní utkání, když v prvním kole vyřadil Alejandra Fallu z Kolumbie. Ve druhém kole mu ve třetím setu vzdal Švýcar Marco Chiudinelli.

Štěpánek se v sobotním semifinále utká s Francouzem Gaelem Monfilsem, jenž vyřadil turnajovou dvojku Andyho Roddicka z USA 7:6, 4:6 a 7:6. Vzájemná bilance 3:2 na zápasy hovoří ve prospěch Monfilse, poslední duel v semifinále v Brisbane ale vyhrál Štěpánek.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 10.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,280 25,400
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma