Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Střížkovští byli potrestáni šesti miliony, přišli o ligu

Střížkovští byli potrestáni šesti miliony, přišli o ligu
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Disciplinární komise ČMFS ve čtvrtek udělila pokutu šest milionů korun klubu Bohemians Praha a odečetla mu 20 bodů v prvoligové tabulce za to, že nenastoupil do sobotního utkání proti Bohemians 1905.

Řekl to šéf Bohemians Praha Karel Kapr. 

Útočník Bohemians Marek Kincl nesmí dva roky vykonávat funkci kapitána mužstva, Kapr nesmí dva roky působit v žádné funkci ve fotbale.

Disciplinárka tak rozhodla kvůli tomu, že pražský klub se podle ní dopustil nekalého ovlivnění soutěže. "Na půdě zločinecké organizace, jako je ČMFS, nemůžete nikdy zvítězit. Budeme se odvolávat na všech frontách, abychom to rozhodnutí zvrátili," reagoval na verdikt Kapr. 

Ten nařídil v sobotu svému týmu nenastoupit ve Vršovicích kvůli tomu, že podle něj Bohemians 1905 nejsou členem svazu.

Trest podle svých slov Kapr nechápe. "Chápu to jako naprosto obrácený trest. Není za co," podivoval se majitel Bohemians Praha. "Jenom se pokračuje dál v tom, že ať je tady Pavel nebo Ivan na vedoucích místech, tak je to vlastně úplně stejně, úplně jedno," uvedl. 

V každém případě se hodlá odvolat, nejprve ke svazové odvolací a revizní komisi. Pevně věří, že se mu trest od disciplinárky povede zvrátit. "Jsme naprosto v právu. Jednoznačně. Nikdy jsem v tomhle případě ani slovem nelhal," pokračoval. 

Vedle odvolací a revizní komise se nejspíš obrátí i na další instance už mimo ČMFS. "Mám na mysli postoupit tuto kauzu UEFA, soudům, policii. Je to otázka právníku, práva. Já jsem jednotlivec, který to nemůže zvrátit sám. My se budeme snažit, aby bylo učiněno právu zadost. Musíme se podívat na to, jestli chceme mít právní stát, nebo jestli chceme verdikty jednotlivců," řekl Kapr.  

Trest stihl i pořádající Bohemians 1905: ti zaplatí 100 tisíc korun za znevážení jména fotbalu, poloviční suma byla vyměřena řediteli klubu Lukášovi Přibylovi.  Zápas byl zkontumován ve prospěch vršovických. Ti získali tři body do tabulky a byla jim připsána výhra 3:0. 

Střížkov tímto rozhodnutím - pokud bude definitivní - přišel o šanci udržet se v nejvyšší soutěži. Aktuálně má minus šest bodů a nesmazatelnou ztrátu na své dosavadní konkurenty v boji o udržení.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,110 23,290
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma