Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Štybar vyhrál závod Světového poháru v Liévin, Šimůnek byl třetí

Štybar vyhrál závod Světového poháru v Liévin, Šimůnek byl třetí
V neděli 31. ledna 2010 se v Táboře jel závod kategorie Elite cyklokrosového Mistrovství světa. Na snímku český reprezentant Zdeněk Štybar. ALEŠ SUCHÁNEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar vyhrál ve francouzském Liévin poprvé v sezoně závod Světového poháru. Třetím místem korunoval český úspěch dva týdny před světovým šampionátem Radomír Šimůnek. Druhý skončil Belgičan Kevin Pauwels, který si v předposledním sedmém dílu seriálu upevnil celkové vedení.

Štybarovi pomohl k nejcennějšímu úspěchu v dosavadním průběhu sezony i Pauwelsův pád v posledním výběhu. V cíli měl náskok 16 sekund, třetí Šimůnek ztratil na reprezentačního kolegu půl minuty. Štybar svým nástupem v úvodu závodu brzy roztrhal pole a poté jezdil v čele s Pauwelsem a Šimůnkem, který neodolal dalšímu trháku šestinásobného českého šampiona čtyři kola před cílem. Boj o vítězství rozhodl Pauwelsův pád na schodech, na kterých se snažil udržet krok s vedoucím Štybarem. "Šel jsem do toho závodu jako vždycky, chtěl jsem si ověřit formu. Nejdůležitější zjištění dnes pro mě je, že forma před mistrovstvím světa přichází," řekl v televizním rozhovoru Štybar, který bude na konci ledna usilovat v belgickém Koksijde o třetí světový titul za sebou. Šimůnek se prosadil na stupně vítězů ve Světovém poháru podruhé v kariéře. V říjnu 2006 vyhrál domácí závod v Táboře. V celkové klasifikaci vede Pauwels před závěrečným podnikem v nizozemském Hoogerheide o 20 bodů před krajanem Svenem Nijsem. Štybar je třetí, ale na Pauwelse ztrácí 55 bodů.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma