Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Svátek extrémních sportů: Skateboardová špička na Štvanici i v Berouně

Svátek extrémních sportů: Skateboardová špička na Štvanici i v Berouně
Jízda v bowlu | zdroj: facebook.com

Víkend plný extrémních sportů nabídnou dva podniky v Praze a Berouně. Na pražské Štvanici se od pátku do neděle koná již 21. ročník Mystic Skate Cupu a v Berouně světový pohár ve skateboardingu. Extrémní sporty, jako je právě skateboarding, se těší oblibě u mladší generace, ale ve Spojených státech jsou X-Games společně se Street League už na podobné úrovni jako basketbal. Divácká kulisa se pak na jednotlivých závodech blíží desítkám tisíc fanoušků.

Na pražském ostrově Štvanice budou po celé tři dny k vidění dvě disciplíny street style (jízda na překážkách ve skateparku), bowl (jízda v rampě ve tvaru bazénu).

Obě finále se pojedou v neděli odpoledne, bowl v 16:00 hodin a street v 18:00 hodin. Závody zakončí disciplína 'best trick', ve které jezdci předvedou vůbec nejnáročnější triky.

Na ženskou kategorii čeká pouze disciplína street style, ale další možnost, jak zaujmout diváky mají ženy v podobě neoficiálního vyhlášení Miss Mystic 2015.

Na koho už by bylo všech dechberoucích triků moc, může si zajít poslechnout legendární americkou kapelu Suicidal Tendencies, která je se skateboardovou komunitou úzce spjata.

Závod bude v sobotu a v neděli přenášen živě na webu televize Prima Cool včetně komentáře určeného pouze pro živý přenos, který divákům z celého světa zprostředkuje v angličtině detaily o jezdcích a jejich tricích.

V Berouně se diváci mohou těšit na oficiální závod mistrovství světa s podporou ČAS (česká asociace skateboardingu). Jezdci budou závodit v disciplínách street a best trick.

Všechny dívky bez rozdílu věku pak mají svou vlastní kategorii GIRLS. Po skončení finále kategorie PRO přijde na řadu disciplína BEST TRICK velmi oblíbená u diváků.

Podobně jako v Praze bude mít i berounský závod hudební doprovod o který se postará mimojiné třeba Vladimir 518 nebo Orion a DJ Mike Traffic.

zdroj: YouTube

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma