Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Oblačno

Tak jdeme do finále! Argentina versus Německo, třetí dějství!

Tak jdeme do finále! Argentina versus Německo, třetí dějství!
Lionel Messi nese na svých bedrech osud Argentiny na mistrovství světa. | zdroj: Getty Images

Fotbaloví nadšenci se po čtyřech letech znovu dočkali. Finálový zápas se blíží a s ním i otázka kdo bude letošním šampiónem. Když mluvíme o finále, tak o kvalitě fotbalu nemůžeme pochybovat.

Oba týmy už ve finále MS hrály. Argentina si o titul MS zahrála čtyřikrát z toho dvakrát se těšila z výhry. V zápase o zlato už poosmé nastoupí po třech výhrách a čtyřech prohrách Němci. Spolu se tyto dva mužstva setkali v tomhle důležitém zápase dvakrát a to na dvou šampionátech v řadě. V roce 1986 zvítězila Argentina a v roce 1990 tehdejší Západní Německo. Nyní po 24. letech si zopakují společné finále  a každý z týmů udělá jistě vše proto aby vyhrál právě on.

Němci v základní skupině postoupili z první příčky když dva zápasy vyhráli a jednou remizovali. Nejvíce se potrápili v osmifinále když Alžírsko porazili až v prodloužení. Ve čtvrtfinále vstřelili Francouzům jediný gól a jím si i zajistili postup do bojů o medaili. Předtím než měli nastoupit v semifinále proti Brazílii ještě určitě netušili, že odehrají svůj nejlepší zápas. Výhrou 7:1 si zajistili postup do finále a jsou považováni za favority na titul.

Argentinská reprezentace si bez problémů třemi výhrami zajistila postup do osmifinále, kde narazila na Švýcarsko. Ti je potrápili, ale Argentina gólem Di Maríi ze 118. minuty postoupila do čtvrtfinálového zápasu. Jeden gól rozhodl i v tomhle zápase a tak se Argentina mohla těšit na semifinálový boj s Nizozemskem. Po remíze 0:0 v řádném hracím čase se semifinálový zápas dostal do prodloužení, kde gól také nepadl a následoval penaltový rozstřel. Argentina nepochybila ani v jediné penaltě a ze skóre 4:2 putovala do finále.

Statistika vzájemných zápasů na MS ve fotbale se kloní na stranu Německa, když ze šesti zápasů slavili úspěch čtyřikrát. Argentina vyhrála jednou a jeden zápas skončil remízou. I když jsou Němci favorité, určitě nemohou mužstvo kapitána Messiho podceňovat a my se můžeme těšit na kvalitní finálový souboj.

Sázková kancelář bet365 také favorizuje Německo kurzem 2.30 na jejich výhru. Na remízu vidíme kurz 3.25 a na výhru Argentiny 3.60. Neváhejte a vsaďte si na poslední zápas MS ve fotbale na stránce bet365.com.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,230
USD 23,400 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma