Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Tenistka Kvitová postoupila v Sydney do čtvrtfinále

Tenistka Kvitová postoupila v Sydney do čtvrtfinále
Image: 0111762547, License: Rights managed, 02.01.2012 Hopman Cup Tennis from the Burswood Dome in Perth Australia. Petra Kvitova (CZE) returns a shot in her match on day three of the XXIV Hopman Cup at Burswood Dome, Perth, Australia., Place: Australia, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Actionplus | zdroj: tisková zpráva

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Sydney do čtvrtfinále a přiblížila se postu světové jedničky. Wimbledonská vítězka v úterním druhém kole porazila Rumunku Alexandru Dulgheruovou 7:5, 3:6 a 6:4.

V Sydney si čtvrtfinále zahraje také Lucie Šafářová, které za stavu 6:1 a 2:0 vzdala kvůli zranění Ruska Světlana Kuzněcovová. Mezi muži se dařilo Radku Štěpánkovi, ten v úvodním kole porazil Belgičana Xaviera Malisse 6:7 a dvakrát 6:4. Druhá hráčka světa Kvitová potřebuje turnaj v Sydney vyhrát, aby usedla na tenisový trůn. S Dulgheruovou loni prohrála v 1. kole US Open a i v Austrálii Rumunka vítězku Turnaj mistryň trápila. Jednadvacetiletá Kvitová hodně kazila, ale nakonec dokázala po dvou hodinách a osmnácti minutách využila první mečbol. "Byl to první zápas sezony venku a na turnaji, což je vždycky těžké. Jsem moc ráda, že jsem to vybojovala a vyhrála," řekla Kvitová už s úsměvem v rozhovoru na dvorci. Soupeřkou Češky v boji o semifinále bude Slovenka Daniela Hantuchová.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma