Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

To nebyl box, ale tanec! Vysmál se americký boxer souboji Kličko-Fury

To nebyl box, ale tanec! Vysmál se americký boxer souboji Kličko-Fury
Dočkáme se v odvetém zápase lepší podívané? | zdroj: Profimedia

Sobotní boxerský mač v německém Düsseldorfu definitivně utnul jedenáct let trvající vládu ukrajinského pořízka Vladimira Klička. Devětatřicetiletý bojovník překvapivě podlehl svému britskému vyzyvateli Tysonu Furymu, který na profesionální scéně vyhrál pětadvacáté utkání v řadě.

Ale jak senzačně samotný duel skončil, tak nudným a nezáživným dojmem působil jeho průběh na laickou veřejnost i experty. Hrubě nespokojený byl i držitel titulu mistra světa organizace WBC v těžké váze, Američan Deontay Wilder, který se svými pocity svěřil britské BBC.

„Byl to nejnudnější boxerský duel v historii tohoto sportu. Připomínal spíše taneční soutěž než pořádný souboj.“

Wilder sice ocenil Furyho připravenost a jeho překvapivé vítězství, nicméně zklamání z nedostatku akce u něj stále výrazně převládá. „Když už někdo bojuje o světový titul, určitě od toho neočekáváte taneční představení. Každý chce vidět pořádnou bitvu.“

Na souboj mezi Wilderem a Furym si zatím musíme počkat, jelikož britského boxera čeká začátkem nového roku odvetný zápas proti Kličkovi.

Nicméně o duelu Wilder-Fury se mluvilo už v minulém roce, kdy americký bojovník získal titul WBC. Rodák z Alabamy se však vydal cestou jistoty a zvolil si za protivníky některé slabší boxery.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma