Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

TOP 5 smolařů letošní olympiády!

TOP 5 smolařů letošní olympiády!
Jamaica's Asafa Powell kneels and rests his head on his hand after the men's 100-meter during the athletics competition in the Olympic Stadium at the 2012 Summer Olympics, London, Sunday, Aug. 5, 2012. (AP Photo/Matt Slocum) | zdroj: tisková zpráva

Není smolař jako smolař. V naší hitparádě 5 největších smolařů naleznete i takové, které by jste tam vůbec nečekali.

Luis Leon Sanchez - cyklistika
Smůla potkala Španěla ihned po startu olympijské časovky. Jednoho z vážných kandidátů na zlato zradila technika způsobem, který v této disciplíně není zcela obvyklý. Přetržený řetěz hned na začátku trati prakticky připravil jednoho z největších kandidátů na celkové vítězství o medaile.
Luis Leon Sanchez (uprostřed) si příště zřejmě líp zkontroluje stav svého řetězu
Luis Leon Sanchez (uprostřed) si příště zřejmě líp zkontroluje stav svého řetězu
Roger Federer - tenis Tenisový nestor a podle úspěchů i nejlepší hráč tenisové historie. Jediné co mu ve výčtu vavřínů chybělo, bylo olympijské zlato. V Londýně už k němu měl blízko, ale proti byl excelentně hrající Andy Murray, kterého podporovala celá Velká Británie. Smůla pro Federera, že málo očekávaná prohra přišla právě v době, kdy měl zřejmě poslední šanci na kýžené zlato dosáhnout.
Roger Federer na letošní olympiádě
Roger Federer na letošní olympiádě
Asafa Powell – sprint 100 m Jamajský sprinter prožil dobrou sezonu a čekalo se od něj, jak bude prohánět svého kamaráda a tréninkového partnera Usaina Bolta. Naneštěstí finále pro něj skončilo zhruba v polovině trati, kdy Asafa ucítil bolavé tříslo a závod pouze doklusal. Velká smůla pro 30 letého Jamajčana, který aspiroval na jeden z cenných kovů v nejsledovanějším běhu. Pro štafetu na 4x100 metrů byl také mimo hru.
Smutný Asafa Powell, jeho sen o medaily se právě rozplynul
Smutný Asafa Powell, jeho sen o medaily se právě rozplynul
Liu Xiang – sprint 110 m překážky Čínský sprinter je snad králem smolařů. Na domácí olympiádě v Pekingu 2008 kvůli zraněné achilovce odstoupil již v rozbězích a díky stejnému zranění nedokončil ani finále v Londýně, když ho stejný osud potkal při první překážce. Olympijský vítěz z Atén se tak na vrchol nevrátil a je dost pravděpodobné, že už ani nevrátí.
Liu Xiang, kterému přál zlato snad celý Londýn. Bohužel jeho achilova šlacha opět nevydržela
Liu Xiang, kterému přál zlato snad celý Londýn. Bohužel jeho achilova šlacha opět nevydržela
Muž, co vhodil lahev od piva na sprintery – vězení Smůla má mnoho podob. Opilý fanoušek, v rámci svého zatmění mysli, vhodil při ostře sledovaném startu na 100m lahev přímo za nohy sprinterským esům. Ti to naštěstí nepostřehli a závod proběhl podle regulí. Smůlou tohoto výtržníka tkvěla v tom, že za zády měl nizozemskou judistku Edith Boschovou - bronzovou medailistku v kategorii do 70kg. Ta opilci podle svědků uštědřila pár dobře mířených pohlavků, než si dotyčného odvedla pořadatelská služba, která výtečníka předala policii.
S výtržníkem se nikdo moc nepáral
- TISCALI/StudentPoint

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma