Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Tottenham málem smazal čtyřbrankové manko na půdě Interu

Tottenham málem smazal čtyřbrankové manko na půdě Interu
zdroj: tisková zpráva

Nevídaná stíhací jízda se dnes v Lize mistrů málem povedla fotbalistům Tottenhamu Hotspur na hřišti obhájců titulu Interu Milán.

Londýnský klub sice ve třetím kole základní části Interu podlehl 3:4, ale svým vzepětím a čistým hattrickem Garetha Balea ve druhém poločase málem smazal čtyřbrankové manko z prvního poločasu. Po něm se "Kohouti", kteří hráli od desáté minuty bez vyloučeného brankáře Gomese, zdáli být odepsaní.

Český obránce Zdeněk Pospěch s FC Kodaň musel strávit první letošní neúspěch. Dánští šampioni, kteří na Nou Camp přijeli jako překvapiví lídři skupiny, podlehli slavné Barceloně 0:2 a po dvou výhrách našli přemožitele.

Kodaňskou prohru zařídil hvězdný Argentinec Lionel Messi, autor obou branek, jenž v posledních 35 vystoupeních v soutěži zaznamenal 27 gólů. Pospěch odehrál celý zápas a v 68. minutě viděl žlutou kartu. Ve druhém duelu skupiny D Panathinaikos doma uhrál jen bezbrankovou remízu s Kazaní, poprvé sice letos bodoval, ale stejně se mu postup vzdaluje.

Velkou hvězdou dnešního programu byl i kanonýr Raúl. Španělský útočník pomohl dvěma trefami Schalke 04 k výhře nad Hapoelem Tel Aviv 3:1 a jako první fotbalista v historii dosáhl na metu 70 vstřelených branek v evropských pohárech. Třiatřicetiletý hráč se trefil v LM poprvé od letního přestupu z Realu Madrid a překonal německou legendu Gerda Müllera, který v pohárech nasbíral 69 tref. Z aktivních hráčů má k Raúlovi nejblíže Filippo Inzaghi z AC Milán s 68 zásahy.

Bez ztráty bodu zůstal Lyon, soupeř Schalke ve skupině B, který porazil Benfiku Lisabon 2:0. Už v úterý svoji dosud stoprocentní bilanci naplnily i Arsenal, Bayern, Chelsea a Real.

Inter v přímém souboji o vedení ve skupině A s Tottenhamem neohroženě kráčel k vítězství, když už po 35 minutách vedl 4:0 a Londýňané byli zralí ve své první sezoně v LM na velký debakl. Velšský záložník Bale ale vzal režii druhé půle do svých rukou a svoji levačkou třikrát neomylně zacílil k tyči. Jeho dvě branky ale přišly až v samém závěru a Inter, který čtyři góly doma nastřílel i Brémám v minulém utkání, nakonec tři body uhájil.

Ve skupině A měli historicky první výhru v LM na dosah úřadující nizozemští šampioni z Enschede, ale proti Brémám je po vedoucí trefě Janssena v 75. minutě rozesmutnil o pět minut později vyrovnáním na 1:1 hostující Arnautovic.

V "céčku" vyhrál Manchester United podruhé za sebou 1:0, když zdolal tureckého mistra Bursaspor 1:0. Už v sedmé minutě se o jediný gól postaral Portugalec Nani a nerozptýlil pochybnosti o současné formě United, kteří v lize pětkrát z osmi zápasů jen remizovali. Nic se nezměnilo na tom, že Bursaspor ani při svém sedmém vystoupení v pohárech nebodoval a dál čeká na první vstřelenou branku.

Trenér domácích Alex Ferguson, který koučoval svůj jubilejní dvoutisící zápas v kariéře, opět nepostavil útočníka Wayna Rooneyho. Ten má podle Fergusona přetrvávající problémy s kotníkem, byť se jeho neúčast na hřišti spíš přičítá jejich neshodám. Ve stejné skupině remizovali Glasgow Rangers 1:1 s Valencií. Záložník domácích Edu se sice nejprve radoval z gólu, ale pak jeho euforii zkalila vlastní branka po poločase. "Jezdci" tak ani ve svém třináctém utkání proti španělskému celku nedokázali zvítězit.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma