Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Trenér Francie Laurent Blanc nejspíš skončí v reprezentaci

Trenér Francie Laurent Blanc nejspíš skončí v reprezentaci
Image: 0136857949, License: Rights managed, Restrictions: Mandatory credit, 1162499 Ukraine, Donetsk. 06/23/2012 Head coach of the French team Laurent Blanc in the European Football Championship match between teams of Spain and France in Donetsk., Place: Ukraine, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Ria Novosti | zdroj: tisková zpráva

Bývalý reprezentant Emmanuel Petit se obává, že trenér francouzských fotbalistů Laurent Blanc by mohl složit funkci kvůli problémům s některými hráči na mistrovství Evropy. Podle Petita brzy dojde kouči národního týmu trpělivost s rebely.

Po prohraném čtvrtfinále se Španělskem (0:2) záložník Samir Nasri vulgárně urazil novináře, za což ho odsoudili trenér i národní fotbalová federace a hrozí mu dvouletý zákaz v národním týmu. Už po základní skupině se navíc objevily informace o svárech a dalších problémech v mužstvu ze země Galského kohouta. 

Podle Petita, který společně s Blankem v letech 1998 a 2000 získal tituly mistra světa a Evropy, nevydrží bývalý obránce dlouho pracovat v kontroverzním prostředí. "Jak znám Laurenta Blanca, tak mu brzy dojde trpělivost, ale doufám, že zůstane," řekl někdejší záložník rozhlasové stanici RMC. 

"Hráči zpochybňují jeho práci a on bude mít dost chování některých z nich. Nová výzva v podobě klubového angažmá by pro něj byla zřejmě nejlepší volbou," přemítal bývalý hráč Monaka, Arsenalu, Barcelony a Chelsea. 

Petit si však také myslí, že vyřazení Francie jde zčásti i na vrub trenéra. "Je silným stoupencem Barcelony, ale v otázce taktiky tam byly některé nesrovnalosti, které šly proti jeho filozofii. Sice vrátil mužstvu jistou důstojnost, ale někdy mu při strategickém rozhodování chyběl dostatek odvahy," dodal třiašedesátinásobný reprezentant. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma