Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Triumfální návrat. Při druhém startu po zranění vyhrála Ledecká paralelní slalom

Triumfální návrat. Při druhém startu po zranění vyhrála Ledecká paralelní slalom
Ester Ledecká v akci. | zdroj: Profimedia

Trojnásobná olympijská šampionka Ester Ledecká proměnila hned druhý start po vleklém zranění klíční kosti ve vítězství.

Po středečním druhém místě v paralelním obřím slalomu v Rogle v sobotu ovládla paralelní slalom v Berchtesgadenu a připsala si 21. triumf ve Světovém poháru na snowboardu.

Ledecká dominovala už v kvalifikaci, kde soupeřkám nadělila více než sekundu. Ve vyřazovacích jízdách musela nejvíce bojovat ve čtvrtfinále proti úřadující mistryni světa v paralelním slalomu Švýcarce Julii Zoggové, kterou porazila o 19 setin. Pak vyřadila svou jedinou přemožitelku z Rogle Rakušanku Sabine Schöffmannovou, která po chybě jízdu nedokončila.

Do finále proti domácí Ramoně Theresii Hofmeisterové vstoupila ve velkém stylu a na mezičase v polovině trati vedla o 85 setin. Pak se jí sice německá soupeřka přibližovala, ale Ledecká uhájila náskok o 23 setin.

Vítězně tak uzavřela svoji krátkou závodní sezonu ve Světovém poháru, která po dvou operacích trvala jen necelý týden. "Závod byl úžasný, opravdu jsem si užívala každé kolo. Jsem šťastná, že jsem zpátky," řekla v televizním rozhovoru v cílovém prostoru.

Na snowboardu zvítězila Ledecká ve Světovém poháru poprvé od prosince 2021, kdy nenašla přemožitelku v Cortině d'Ampezzo. Mezitím loni v únoru na olympijských hrách v Pekingu obhájila zlato z Pchjongčchangu. Vedle jednadvaceti vítězství na snowboardu vyhrála také tři závody Světového poháru ve sjezdovém lyžování.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma