Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Tým Anglie prý postrádá hloubku, ale neztrácí naději

Tým Anglie prý postrádá hloubku, ale neztrácí naději
Image: 0130777605, License: Rights managed, Restrictions: Pre-approval required from content provider for exclusive licensing. Corbis represents exclusive rights to this image (with the exception of Germany where Corbis' representation is non-exclusive). Corbis represents exclusive rights to this image (with the exception of Austria where Corbis' representation is non-exclusive). Corbis represents exclusive rights to this image (with the exception of the Japan). Corbis represents exclusive rights to this image (with the exception of the United Kingdom)., Roy Hodgson Manager / head coach of England, Place: London, England, UK, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Corbis | zdroj: tisková zpráva

Papírově i na hřišti je to nejhorší tým, jaký kdy Anglie na významnou světovou akci vyslala. Svěřenci trenéra Roye Hodgsona odjíždějí do Polska a Ukrajiny s nejmenšími šancemi na úspech od Eura 1992 ve Švédsku, píše deník The Telegraph.

S výjimkou domácího Eura 1996 prý navíc Anglie na evropském šampionátu nehrála nikdy dobře. Proto také může jedině příjemně překvapit.

The Telegraph doporučuje tuto souhru okolností co nejlépe využít. Jelikož i očekávání fanoušků jsou spíše realistická, Anglie by měla se vším všudy převzít roli černého koně. Chce to prý hlavně dobrou obranu a neopakovat incidenty typu prohry 4:1 s Německem na mistrovství světa v roce 2010.

Angličtí novináři zároveň upozorňují, že Euro je rychlá záležitost. Není zde tolik času na rozehrání jako na MS a Anglie tak musí nastoupit se vším všudy už do prvního těžkého utkání proti Francii. Nízká očekávání anglické společnosti mohou hrát týmu Anglie do karet.

Nejlepší hráči anglického týmu nedosahují nejvyššího světového formátu, ale mohou vytěžit z koletivní hry. Podle The Telegraph mají také druhou nejjednodušší skupinu po té, v níž hrají Češi.

Většina anglických hráčů také není nejmladší, uzavírá The Telegraph, ale máme se prý podívat na Chelsea. Ta letos vyhrála Ligu mistrů s velkým množstvím hráčů starších třiceti let.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma