Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Tyson do Prahy nedorazí, o drahé lístky nebyl zájem

Tyson do Prahy nedorazí, o drahé lístky nebyl zájem
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Boxerská legenda Mike Tyson do Prahy nedorazí. Bývalý světový šampion v těžké váze měl přiletět v úterý a strávit v Česku pět dní, během kterých měl být hvězdou charitativních a komerčních akcí. Pořadatelé však dnes večer oznámili, že Tysonova návštěva a celý plánovaný program se ruší, protože drahé vstupenky na jednotlivé akce se špatně prodávaly.

"Bohužel jsme se dostali do situace, že lístky, které jsme prodávali, byly na zdejší trh moc drahé. Neprodali jsme jich tolik, kolik jsme potřebovali," řekl novinářům promotér Tysonova turné Rey Karpf.

Blíže však finanční pozadí akce nechtěl specifikovat. "O čísle prodaných vstupenek bych nechtěl mluvit. Je to ale smutný příběh," přiznal skleslý Karpf, který se následně všem omlouval.

Tysonovi, jeho manželce i fanouškům. "Je mi líto, že jsme nemohli splnit to, co jsme slibovali, návštěvu Mika Tysona," prohlásil Karpf. V minulosti uvedl, že americkému bouřlivákovi bude za jeden den turné vyplácet honorář milion dolarů.

"V současné době budeme dělat vše pro to, abychom fanouškům v co nejkratší době zakoupené vstupné vrátili," slíbil druhý z promotérů Petr Havrda.

Zklamaný až naštvaný byl samotný boxer i jeho londýnský manažer Carl Holness, který se tiskové konference zúčastnil. "Bohužel oba promotéři selhali. Nebyly splněny finanční podmínky, proto Mike nemohl přijet," řekl Holness, podle kterého je momentálně jisté jen to, že Tyson zavítá v listopadu do Thajska a v prosinci do Číny. O dalších zastávkách plánovaného turné nechtěl mluvit.

Čtyřiačtyřicetiletý Tyson zrušil cestu do Prahy dnes po poledni evropského času. Krátce předtím, než měl z Las Vegas odletět do Evropy. "Je mi líto, že nepřijedu, ale nedostal jsem slíbené peníze, proto nemůžu přijet. Tohle se mi ještě nikdy nestalo. Omlouvám se, ale není to moje chyba," řekl v telefonickém rozhovoru Tyson, jenž nevyloučil, že se v budoucnosti v Praze objeví.

Za trénink s Tysonem pořadatelé požadovali 50 tisíc korun, za vstupenku na páteční galavečer s boxerovou účastí na Žofíně 15 až 25 tisíc korun nebo čtvrt milionu za stůl pro deset osob. Soukromý oběd nebo večeři v Tysonově společnosti nabízeli organizátoři za jeden až tři miliony korun.

Tyson měl svou návštěvou podpořit dětské oddělení nemocnice v Motole, měla se také dražit jeho boxerská rukavice ve prospěch nadace Krtek dětského onkologického oddělení nemocnice v Brně. Někdejší nejmladší světový šampion v těžké váze měl být také hostem televizní talk show Marka Ebena Na plovárně.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma