Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Udržet za každou cenu! Bayern nabídl Guardiolovi pohádkový kontrakt

Udržet za každou cenu! Bayern nabídl Guardiolovi pohádkový kontrakt
Guardiola trénuje Bayern od sezony 2013/2014 | zdroj: Profimedia

Zatímco akcie Josého Mourinha pomalu klesají k bodu mrazu, další světoznámý fotbalový stratég Pep Guardiola je doslova na roztrhání. Především anglické velkokluby by zkušeného kouče rády přivítaly ve svých řadách. Vedení Bayernu Mnichov ale dělá všechno proto, aby si španělského taktika zavázalo i pro příští léta. A tak mu předložilo vskutku pohádkovou nabídku – dvouletou smlouvu na 48 miliónů eur.

Současný kontrakt vyprší Guardiolovi v létě příštího roku. Na Britských ostrovech by ho s radostí přivítal především Roman Abramovič, jehož Chelsea se momentálně utápí v hluboké krizi.

Mezi zájemce se ale řadí i oba Manchestery a Arsenal, kde by Guardiola mohl převzít pomyslný žezlo po dlouholetém lídrovi Kanonýrů Arsénu Wengerovi.

„Ani já sám nevím, co má Pep v plánu. V průběhu posledních několika dní jsme byli často v kontaktu, ale když dojde na toto téma, je velmi zdrženlivý a nechává si své názory pro sebe,“ řekl Guardiolův poradce Josep Maria Orobitg.

Bývalý lodivod Barcelony je v současné době nejlépe placeným fotbalovým koučem planety (19,5 miliónů eur ročně) a pokud kývne na nabídku Bayernu, bude jeho dominantní postavení ještě posíleno.

Generální manažer německého klubu Karl-Heinz Rummenigge chce detaily nové smlouvu dojednat v průběhu zimní přestávky, aby tak definitivně utnul naděje anglických týmů.

Zdroje:
Daily Mirror, Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma