Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

UEFA zvažuje, že na ME a v Lize mistrů nezavede video

UEFA zvažuje, že na ME a v Lize mistrů nezavede video
Italy's goalkeeper Federico Marchetti lies on the ground dejected as the ball from Slovakia's Robert Vittek hits the back of the net to score a goal during their 2010 World Cup Group F soccer match at Elis Park stadium in Johannesburg June 24, 2010. REUTERS/Kai Pfaffenbach (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP) | zdroj: tisková zpráva

Evropská fotbalová unie UEFA zvažuje, že v zápasech Ligy mistrů a na evropském šampionátu nebude užívat video, i když zavedení technologie schválí pravidlová komise IFAB. Podle generálního sekretáře Gianniho Infantina je spokojená s prací brankových rozhodčích.

Pokud IFAB zavedení videa v červenci schválí, nebude jeho používání povinné. Prezident UEFA Michel Platini je navíc odpůrcem technologie a preferuje systém s dvěma brankovými rozhodčími. Také o jejich zavedení ve světových soutěžích bude IFAB v létě rozhodovat. "Počkáme, jak bude technologie pracovat a jak bude komplikovaná. Potom o videu rozhodne náš výkonný výbor," citovala Infantina agentura AP. "Momentálně využíváme dva brankové rozhodčí a jsme s nimi velmi spokojeni. I když IFAB zavedení dvou sudích schválí, velmi pravděpodobně zůstaneme u nich," uvedl. "Z videa poznáte, jestli míč přešel brankovou čáru. Sudí ale vidí nejen to, ale i jiné věci," vysvětlil. Podle generálního sekretáře UEFA momentálně víc než změny pravidel trápí rozšíření mistrovství Evropy v roce 2016 z 16 na 24 týmů. "Je to trochu problém," řekl Infantino. "Jestli se ukáže, že to bude nuda, protože se všichni kvalifikují, tak pro Euro v roce 2020 systém zase změníme," prohlásil.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,110 23,290
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma