Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Utkání s Dánskem se českým hokejistkám nepovedlo, ve skupině si zkomplikovaly situaci

Utkání s Dánskem se českým hokejistkám nepovedlo, ve skupině si zkomplikovaly situaci
České hokejistky | zdroj: Michal Beranek / CNC / Profimedia

České hokejistky podlehly ve třetím zápase olympijského turnaje Dánsku 2:3, přestože dvakrát vedly. 

Po utkání se mohly české hokejistky posunout do čela skupiny B, ale když Silke Gludová na začátku třetí třetiny v přesilovce dostala Dánky do vedení 3:2, nenašly už Češky odpověď a po první porážce ještě nemají zajištěný postup do čtvrtfinále. Na vedoucí Japonsko ztrácejí bod, a tak jsou před vzájemným duelem na závěr základní skupiny v nevýhodě.

Zápas se přitom vyvíjel dobře, Češky šly dvakrát do vedení, když se trefily Aneta Tejralová a po pěkné kombinaci v útočném pásmu také Kateřina Mrázová. Jenže Dánky nejprve srovnaly krok díky kapitánce Josefine Jakobsenové a chybu Anety Lédlové před vlastní brankou potrestala Michelle Weisová. Viktorii Švejdovou nahradila v brance po třetím inkasovaném gólu Klára Peslarová, ale kýžený efekt probudit české střelkyně se nedostavil.

ČR - Dánsko 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Tejralová (Křížová), 24. Mrázová (Radová, Vanišová) - 10. Jakobsenová, 25. Weisová, 41. Gludová (Jakobsenová). Rozhodčí: Furbergová (Švéd.), Senuková - Clarkeová (obě Kan.), Strongová (USA). Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 637.

Zdroje:
ČT sport

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma