Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Podruhé 3:1: České hokejistky porazily na OH Švédsko

Podruhé 3:1: České hokejistky porazily na OH Švédsko
Češky na ZOH v Pekingu přehrály Švédky 3:1 | zdroj: Profimedia

České hokejistky uspěly i ve druhém utkání na olympijském turnaji v Pekingu, když zdolaly Švédky 3:1. Dvakrát se střelecky prosadila Tereza Vanišová a jednou Klára Hymlárová.

Češky zopakovaly výsledek z úvodního zápasu proti domácím Číňankám. Vypracovaly si dvoubrankový náskok, který v závěru druhé třetiny snížila Emma Murénová, ale více už brankářka Klára Peslarová Seveřankám nedovolila.

Třetí zápas ve skupině B čeká svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny v pondělí od 9:40 SEČ s Dánkami, které dnes prohrály s Japonkami 2:6 a po dvou utkáních nemají ani bod.

Češky v úvodním dějství naprosto dominovaly. Brzy měla dvě velké šance Přibylová. Už na konci druhé minuty dorážela z úhlu do prázdné branky, ale gólmanka Söderbergová zasáhla patkou hole a naplno odstartovala velký souboj, který sváděla s českými hokejistkami po celé utkání.

Přibylovou vychytala po chvilce i podruhé. V první přesilovce pálila bez přípravy z kruhu Vanišová, jenže Söderbergová vytáhla další vynikající zákrok. Jen trochu více štěstí scházelo k otevření skóre Pejšové.

Do první přesilovky Švédek v polovině 12. minuty byl poměr střel na branku 15:0. V 16. minutě pálila nebezpečně Mills, prosadila se však až v 19. minutě po odvážném průniku Vanišová. Ještě do přestávky mohla vyrovnat v přesilovce Ljungblomová. Z úhlu trefila tyčku, od níž se puk odrazil do Peslarové a pak mimo branku. Úvodní dvacetiminutovka skončila na střely 25:5.

Jenže od druhé třetiny začínaly být výrazně nebezpečnější i Švédky. Souboje tváří v tvář se švédskou brankářkou prohrály Přibylová a Lásková. Až na konci 34. minuty uspěla z dalšího sóla Hymlárová. Povedlo se jí to v oslabení po zakončení mezi betony. Švédky však stihly 44 sekund před přestávkou kontrovat, když se prosadila obtížnou tečí Murénová.

Zápas tak byl znovu na vážkách. V 51. minutě mohly Švédky nejprve vyrovnat, na druhé straně Vanišová zazvonila na tyčku. Dočkala se ale až na začátku 55. minuty, kdy vybojovala kotouč a parádní kličkou do bekhendu zvýšila na 3:1. Na výsledku už pak nic nezměnila ani 100 sekund dlouhá přesilovka Švédek, kterou umocnily odvoláním Söderbergové. 

XXIV. ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V PEKINGU:

Hokej – ženy, Skupina B:

ČR - Švédsko 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Vanišová, 34. Hymlárová, 55. Vanišová - 40. Murénová (Johanssonová, Adolfssonová). Rozhodčí: Lieffersová, Manthaová (obě Kan.) - Mochová (Rus.), Spresserová (USA). Vyloučení: 6:4. Bez využití: V oslabení: 1:0. Diváci: 438 (omezený počet).

Sestava ČR: Peslarová - Lásková, Pejšová, Kolowratová, Čajanová, Horálková, Tejralová, Radová - Vanišová, Mrázová, Mlýnková - Neubauerová, Pejzlová, Křížová - Přibylová, Mills, Hymlárová - Pátková, Serdar, Bukolská - Lédlová. Trenér: Tomáš Pacina.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma