Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Vaclík po necelém půlroce skončil v MLS, za New England Revolution si nezachytal

Vaclík po necelém půlroce skončil v MLS, za New England Revolution si nezachytal
Tomáš Vaclík | zdroj: Profimedia

Fotbalový brankář Tomáš Vaclík už po necelém půlroce skončil v New England Revolution. Čtyřiatřicetiletý reprezentant za tým ze zámořské MLS neodchytal ani jeden soutěžní zápas. Americký klub o rozvázání smlouvy informoval na svém webu.

Vaclík posílil New England na konci srpna jako volný hráč po konci angažmá v druholigovém anglickém Huddersfieldu jako potenciální náhrada za Srba Djordjeho Petroviče, který přestoupil do Chelsea. Čtyřiapadesátinásobný český reprezentant ale s mužstvem Revolution pouze trénoval a v utkání šanci nedostal, pouze jednou byl na lavičce.

„Stoprocentně nejhorší angažmá kariéry, nesedlo si to. Byl to promarněný půlrok, protože jsem nedostal vůbec čuchnout. Přitom na začátku chtěli, abych jim pomohl k nějakému úspěchu, ale nedostal jsem ani minutu. To je hodně zvláštní. Fotbalově to bylo úplně o ničem,“ řekl Vaclík ČTK.

„Měl jsem zprávy, že mě tam trenér gólmanů (Kevin Hitchcock) nechtěl. Dostal potom pravomoc, že bude rozhodovat, kdo bude chytat, což jsem nikdy jinde nezažil. Byl jsem v nominaci na zápas jednom jednou a to mi ani neřekl trenér gólmanů, ale kustod. Komunikace byla nulová,“ přidal.

New England byl Vaclíkovým pátým zahraničním angažmá. V letech 2014 až 2018 nastupoval za Basilej a získal s ní tři švýcarské tituly. S FC Sevilla, kde strávil tři roky, vyhrál jako náhradník Evropskou ligu. Během roku a půl v Olympiakosu Pireus se ostravský rodák stal řeckým mistrem. V Huddersfieldu strávil půl roku. Českou nejvyšší soutěži si zahrál za Spartu a další pražský celek Žižkov. Za národní tým naposledy chytal loni v červnu při výhře 4:1 v Černé Hoře v přípravném duelu.

Zatím neví, kde bude v kariéře pokračovat. „V létě jsem udělal špatný krok, takže doufám, že teď přijde ten správný. Chtěl bych, aby moje kariéra zase nabrala směr, který měla po dobu asi 16 let, co jsem profík. Po tomhle zážitku chci někam, kde budou rádi, že mě mají, budou si mě vážit a budu mít okolo sebe lidi, se kterými budu schopný fungovat,“ uvedl Vaclík.

„Do Česka bych se mohl vrátit jenom na jedno místo, ale to je obsazené Peterem (Vindahlem), který chytá výborně, takže Sparta nemá důvod měnit. Ale v dnešní době nikdy neříkej nikdy. Kdybych dostal nabídku ze Španělska, tak bych tam došel pěšky. Sbalili bychom kufry za minutu,“ dodal s úsměvem.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma