Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Veselý přispěl Washingtonu k výhře 11 body a 11 doskoky

Veselý přispěl Washingtonu k výhře 11 body a 11 doskoky
Český basketbalový reprezentant Jan Veselý, který poslední tři roky strávil v euroligovém Partizanu Bělehrad, se vrátil do rodné Ostravy z New Yorku, kde byl minulý týden draftován do slavné NBA týmem Washington Wizards. Na snímku Jan Veselý v pátek 1. července 2011 na tiskové konferenci v Ostravě. DAVID PROCHÁZKA / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Basketbalista Jan Veselý si připsal svůj první double double v NBA. Křídelní hráč Washingtonu pomohl k výhře 113:85 v duelu dvou nejhorších celků s Charlotte 11 body a 11 doskoky. Wizards tak ukončili pětizápasovou sérii porážek, naopak Charlotte prohrálo už podvanácté v řadě. Washington si navíc připsal nejvyšší výhru v sezoně.

Trenér Washingtonu Randy Wittman chce po Veselém, aby se více zapojoval do útoku a nebál se střílet. Dnes jeho pokyny poslechl a na soupeřův koš vyslal 11 střel, což je jeho dosavadní maximum. Pět z nich proměnil včetně jedné s faulem. Tato akce se dostala do nejlepších okamžiků hracího dne. Veselý byl navíc platný i při doskocích. Washington si na výhru zadělal už v první čtvrtině, kterou vyhrál o 11 bodů. Svůj náskok pak postupně zvyšoval až na 32 bodů. "Chlapci byli dnes soustředění. Rychle soupeři odskočili a pak se hrálo snáz. Navíc se nám dařily protiútoky. A hodně nám pomohli střídající hráči," hodnotil utkání Wittman. Hned sedm jeho svěřenců nastřílelo dvouciferný počet bodů. Hvězdou dne byl denverský pivot Kenneth Faried, který pomohl Nuggets k výhře 123:84 nad Golden State hned 27 body a 17 doskoky. Denver se tak posunul na osmou příčku Západní konference znamenající postup do play off. Důležité výhry pak dosáhli hráči Los Angeles Lakers, kteří i bez své hvězdy Kobeho Bryanta porazili New Orleans 93:91. Hlavní zásluhu na tom má autor 25 bodů Pau Gasol. Lakers tak potvrdili vedení v pacifické divizi, zatímco jejich městský rival Clippers prohrál 85:94 v Memphisu. O sérii 11 výher v řadě přišlo San Antonio, které prohrálo na palubovce Utahu 91:84. Doplatilo na nepovedenou čtvrtou čtvrtinu, kterou Jazz vyhráli o 11 bodů. Spurs však nastoupili bez svých tří největších hvězd Tima Duncana, Tonyho Parkera a Manu Ginobiliho.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma