Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Vrba podepsal v Plzni novou smlouvu do léta 2015

Vrba podepsal v Plzni novou smlouvu do léta 2015
Po fotbalovém zápase s FC Barcelona přiletěli 20. října 2011 fotbalisté Viktoria Plzeň na pražské letiště v Ruzyni. Na snímku trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba. JIŘÍ RUBEŠ / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalový trenér Pavel Vrba prodloužil s Viktorií Plzeň smlouvu do 30. června 2015. Původní kontrakt mu měl končit za rok. Chce navázat na úspěšné čtyři roky v týmu, během nichž získal ligový titul, pohár i dovedl tým do základní skupiny Ligy mistrů.

Osmačtyřicetiletý Vrba na jaře vyjednával o angažmá u slovenské reprezentace a měl i jiné nabídky. Plzeň ho však neuvolnila a místo toho nabídla trenérovi novou vylepšenou tříletou smlouvu. "Měl jsem jiné nabídky, proto jsem se zprvu rozmýšlel. Ale vzhledem k přístupu, jaký ke mě Plzeň měla, jsem neváhal. Dostal jsem nabídku, která byla velice korektní a měl jsem z toho pocit, že jednají rovnocenní partneři, což v otázkách klub a trenér často nebývá," prohlásil Vrba na dnešní tiskové konferenci. "Jednání proběhla velmi hladce," doplnil generální manažer Adolf Šádek. "Podmínky smlouvy zveřejňovat nebudeme, nicméně jsme si vědomi toho, že Pavel Vrba patří k nejžádanějším trenérům v Česku a podle toho jsme k nové smlouvě přistupovali. Chceme být úspěšní a toto je krok k naplnění našich cílů," dodal. Vrba působí v Plzni od října 2008. Předtím trénoval Žilinu, Púchov, Přerov a dělal asistenta u Baníku Ostrava a u slovenské reprezentace. S Plzní získal český pohár, Superpohár, ligový titul, o jehož obhajobu bojoval s týmem v minulé sezoně až do posledního kola. Rovněž zazářil s týmem v Lize mistrů a sedm hráčů ze současné české reprezentace prošlo jeho rukama. Na kontě má i dvě poslední ceny pro českého trenéra roku.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma