Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Woods se blíží velkému rekordu. Na PGA Tour získal už svůj 75. titul

Woods se blíží velkému rekordu. Na PGA Tour získal už svůj 75. titul
Tiger Woods | zdroj: pga.com

Tahle tvrz zvaná Torrey Pines zkrátka patří jen jednomu muži. Muži jménem Tiger Woods. Slavný Američan na hřišti v San Diegu potvrdil svou nadvládu, když si zde během své profesionální kariéry připsal už osmý triumf. Navíc s takovým přehledem, že si dovolil zahrát finálové kolo v paru a stejně zvítězil s náskokem čtyř ran. Docela luxus, co říkáte?

Pro Woodse je to první letošní titul. Ale už 75. na PGA Tour a 102. celkově v jeho profesionální kariéře. Jen deset dní poté, co neprošel cutem při své letošní premiéře v Abu Dhabi, si dokonale spravil chuť tam, kde si je jist nejvíc ze všech. Suverénně. Na svém oblíbeném místě. Jako pravý šampion. "Je to znovu skvělý pocit," svěřil se po turnaji.

Světová dvojka na tomto místě triumfovala už posedmé v rámci podniku Farmers Insurance Open. Navíc před pěti lety tu dokázala přidat titul z majorového US Open. Woods se na pobřeží Tichého oceánu stal zároveň prvním hráčem v historii PGA Tour, jenž triumfoval osmkrát na jednom hřišti. Zná ho dokonale.

Zná a od čtvrtka do pondělí na něm také do puntíku plnil svoji herní strategii. "Chci se dostat, pokud možno, co nejdřív do čela a jít za svým cílem," říkal. A taky se dostal.

V pozici lídra byl už po druhém kole. Od té doby před sebe nikoho nepustil. Když se v sobotu nehrálo kvůli mlze, zvýšil si o den později svůj náskok na rozdíl šesti ran. A to mu před pondělním dohrávaném finále bohatě stačilo.

Golfisté totiž rozehráli závěrečné kolo ještě v neděli - Woods třemi birdie na sedmi jamkách a celkovým skóre -17. Na ostatní soupeře to byl takový únik, že si v pondělí mohl Tiger dovolit na zbylých 11 jamkách poměrně dost chybovat a zahrát tři rány v plusu.

Otázkou nebylo, zda zvítězí, ale jakým rozdílem.

Když se dostal do svízelné situace, sem tam si poradil - třeba jako fantastickým chipem z bunkeru na jedenáctce, nebo o den dříve, jak zpoza stromu dostal míček na dvě rány do birdie. A když si naopak neporadil a připisoval údery navíc, stejně byli jeho nejbližší soupeři až příliš vzdáleni.

Třeba jako Nick Watney, jenž před pondělkem dělil druhé místo s Brandtem Snedekerem, jenže pokazil druhou devítku a propadl se na dělenou čtvrtou příčku. Na jeho místo se tak s výsledkem -10 dostal vedle vítěze loňského FedExCupu jiný Američan - Josh Teater.

To Tigerovi, 37letému rodákovi z Kalifornie, se naopak nepovedl finiš. Na 14. až 17. jamce zahrál dvě bogey a double bogey. Pravda je, že na téměř každé jamce musel dlouho čekat, než dohraje flight před ním. "Ten konec byl ošklivý," přiznal. "Začal jsem ztrácet trpělivost pomalým tempem a tím se vytrácela i koncentrace." Poslední slovo v turnaji si na osmnáctce připravil alespoň příhrou do paru, kdy odputtoval jako poslední hráč vůbec. Možná tak připomněl: Abu Dhabi byl jen omyl v pravidlech.

"Myslím, že nám vyslal jasný vzkaz," řekl jiný americký golfista Hunter Mahan. "Pozoroval jsem ho a vypadal hodně silný. Měl velkou kontrolu nad švihem. A předváděl těžké rány, které jsem tu od jiných hráčů neviděl."

Hlavní hrdina se zase o něco víc přiblížil rekordu Sama Sneada, jenž v nejprestižnější golfové sérii vyhrál 82 podniků. Zato pocit turnajového vítězství si Woods vychutnává už 16. sezonu ve své hvězdné kariéře.

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma