Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Z reprezentační nominace vypadli útočníci Schick, Hložek a Doležal

Z reprezentační nominace vypadli útočníci Schick, Hložek a Doležal
Adam Hložek a Patrik Schick | zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Z nominace české fotbalové reprezentace před přípravnými zápasy s Faerskými ostrovy a Tureckem vypadli útočníci Patrik Schick, Adam Hložek a Martin Doležal. Ve výběru trenéra Jaroslava Šilhavého je nahradili jiní ofenzivní hráči Tomáš Pekhart, Antonín Růsek a nováček Jan Navrátil.

Schick nestihl doléčit svalové zranění, jeho spoluhráče z Leverkusenu Hložka neuvolnil německý klub, který ho bere na přípravu do USA. Zdravotní problémy má také Doležal z polského Zaglebie Lubin.

„Vzhledem k tomu, že tento termín není v oficiálním mezinárodním kalendáři FIFA, tak Leverkusen má právo hráče neuvolnit, a nám nezbývá než to respektovat. Situace kolem Patrika Schicka byla taková, že jsme čekali, jestli stihne doléčit zranění. Počítali jsme s tím, že by odehrál první zápas proti Faerským ostrovům. Bohužel však v pořádku není, stejně jako Martin Doležal,“ řekl manažer reprezentace Tomáš Pešír webu Fotbalové asociace ČR.

Třiatřicetiletý Pekhart, jenž od léta působí v tureckém Gaziantepu, za národní tým odehrál 24 utkání a vstřelil dvě branky. O deset let mladší Růsek v reprezentačním dresu dosud nastoupil jednou, jeho olomouckého spoluhráče Navrátila čeká ve 32 letech premiéra.

„Tomáše Pekharta dobře známe a víme, co od něj můžeme čekat, a že nám pomůže. Navíc dobře zná prostředí v Gaziantepu, kde působí a kde budeme v sobotu hrát. Co se týče Antonína Růska a Jana Navrátila, oba svou výkonnost prokazují v lize. Z Olomouce jsou v nominaci aktuálně čtyři hráči (spolu s Ondřejem Zmrzlým a Mojmírem Chytilem). Věříme, že nejen je budou chtít místní fanoušci podpořit,“ uvedl kouč Jaroslav Šilhavý.

Reprezentanti se sešli dnes v poledne v Praze a odpoledne budou trénovat. Ve středu sehrají v Olomouci utkání s Faerskými ostrovy a v sobotu absolvují v Gaziantepu proti Turecku poslední duel letošního roku.

Své hráče do národního mužstva neuvolnily ani Sparta, Slavia, Ostrava a Plzeň. První tři kluby kvůli účasti v osmifinále domácího poháru, Viktoria své fotbalisty nepustila vzhledem k enormnímu vytížení a zdravotnímu stavu.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,110 25,230
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma