Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Z Ukrajinského ME skupiny B vezou Češi zlato

Z Ukrajinského ME skupiny B vezou Češi zlato
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Skvělá zpráva přiletěla dnes krátce po 18.hodině z Ukrajiny. Češi po heroickém výkonu dokázali až na samostatné nájezdy porazit reprezentaci Polska a vyhráli tak ME skupiny B.

Znamená to dvě důležité věci - POSTUP do elitní divize ME a zejména vybojování si OLYMPIJSKÉ KVALIFIKACE, kde budeme mít díky dnešní výhře lepší výchozí pozici a tím pádem papírově přijatelnější soupeře. Naděje na historicky první start na Olympijských hrách tak začíná nabírat reálných podob.

V dnešním utkání se oba týmy oťukávali. Čechům chyběli opory Babický a Procházka, zatímco reprezentace Polska byla v plné síle. Naši reprezentanté chtěli Polákům vrátit porážku 0:2 ze základní skupiny a dlouho to vypadalo na vyrovnanou partii. Poláci v druhém poločase odskočili do jednobrankového vedení, ale sedm minut před koncem se podařilo vyrovnat slávistovi Kyndlovi.

V prodloužení nepadla jediná branka a tak o vítězi rozhodnuly trestné nájezdy. V těch byli Češi šťastnějším týmem a tak s hrdostí sobě vlastní mohli pověsit zlaté medaile na svůj krk.

Podrobnosti o utkání připravujeme.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma