Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Zápas Česko - Polsko, poněkud nevydařené představení

Zápas Česko - Polsko, poněkud nevydařené představení
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Češi nastoupili ve středu 12:00 místního času proti polské družině, vedené holandským trenérem. Po shlédnutí jejich prvního zápasu a s ohledem na dva přípravné duely před ME (Češi hráli v Praze 1:1 a 1:2), jsme chtěli bodovat. Bohužel výsledek středečního duelu naše očekávání nesplnil.

První poločas byl víceméně v režii polského týmu. Vypracovali si několik šancí. Hned jednu z prvních v 5. minutě proměnili, potrestali špatnou rozehrávku z obranné čtvrtiny a nedorozumění ve středu hřiště, kdy hráči nebyli plně koncentrováni. Poláci český tým přehrávali, i tak jsme si vypracovali 100% šanci, ale Vacek v pádu minul.

Dva trestné rohy se nepodarilo proměnit

Čechům se podařilo si vybojovat trestný roh - poláci Procházkovu střelu zblokovali. Během celého prvního poločasu držel české hráče nad vodou výborně chytající Neusser.

Druhý poločas začal lépe pro český tým. Podařilo se nám vyrovnat hru, ale stále se nám nedařilo vytvořit si tlak u soupeřovi brány. Nejspíše klíčový moment celého zápasu byl 2. trestný roh českého týmu. Procházkovu střelu vyrazil brankář pouze na dlouhý roh. Poláci po sérii přehmatů v naší obraně zvýšili náskok na 2:0. Do konce zápasu jsme si vybojovali další dva trestné rohy ale nepodařilo se nám je proměnit.

Postup do semifinále ohrožen

Zápas skončil 2:0 pro Polský tým. Poláci byli lepším týmem, dokázali si vytvořit tlak na naši bránu, jen díky brankáři neskončil zápas větším brankvým rozdílem. Na druhé straně zasahoval Polský brankář spíše sporadicky.

Největší naši hrozbu - trestné rohy jsme nedokázali naplno ukázat. Hráči nesplnili taktické pokyny z porady před zápasem, individuální výkony některých hráčů zůstali za očekáváním. Takto se za národní tým opravdu nehraje.

Ve čtvrtek nás čeká tým Walesu. Musíme zvítězit, abychom postoupili do semifinále - což byl před turnajem náš cíl.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma