Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Zimní olympiáda bude zřejmě bez účasti hráčů z NHL, varuje Fasel

Zimní olympiáda bude zřejmě bez účasti hráčů z NHL, varuje Fasel
René Fasel jako host finálového zápasu Kontinentální hokejové ligy | zdroj: Profimedia

Podle prezidenta Mezinárodní hokejové federace René Fasela existuje reálná šance, že se příští olympijské hry budou muset obejít bez účasti hráčů ze zámořské NHL. IIHF totiž chybí peníze na jejich pojištění.  

„Pokud bych řekl, že šance, že se hráči z NHL zúčastní příštích olympijských her, je padesát procent, byl by to velmi optimistický odhad. Momentálně se však zdá pravděpodobnější, že na olympiádě nebudou,“ uvedl Fasel v rozhovoru pro agenturu ATP.

Proti účasti nejlepších hokejistů světa na zimních olympijských hrách v Jižní Koreji mluví zejména skutečnost, že Mezinárodní olympijský výbor (MOV) zrušil svůj příspěvek na pojištění hráčů a IIHF by tak musela sama zaplatit potřebnou částku zhruba deseti milionů dolarů.

Šéfa Mezinárodní hokejové federace tak nyní podle jeho vlastních slov čeká 'žebrání', během něhož se pokusí přesvědčit některé národní olympijské výbory, aby uvolnily více financí. Konečné rozhodnutí o účasti či neúčasti hráčů z NHL na olympiádě by mělo padnout do konce letošního roku.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma