Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Zimní plavecká sezóna: jaké plavky si vzít do bazénu či na wellness

Zimní plavecká sezóna: jaké plavky si vzít do bazénu či na wellness
zdroj: Astratex

Za okny již padá sníh, kalendář nám připomíná, že se Vánoce nezadržitelně blíží, a pokud nemáte rádi zimní sporty, je ideální čas na návštěvu vnitřního bazénu či wellness. Rozmazlete se, užijte si tepla a nasajte trochu té pohody. Jediné, co si s sebou nezapomeňte vzít, jsou pohodlné plavky.

Pro sportovce tělem i duší
Než se do krytého bazénu či wellness komplexu vydáte, určitě nepodceňujte výběr plavek. Přestože jejich sezóna je již za námi, neznamená to, že neseženete žádné plavky. Výhoda toho, že jejich hlavní prodejní sezóna již skončila, spočívá totiž v tom, že je nyní seženete za zlomek původní ceny.

Jste-li milovník plavání a pobyt v bazénu pro vás znamená pohyb a hlídání času na stopkách, rozhodně seženete kvalitní sportovní plavky, které zlepší vaše plavecké výkony a pomohou vám překonávat vaše vlastní rekordy.

L474017RBK_03 zdroj: Astratex

Perfektní pánské plavky
Zatímco dámské sportovní plavky jsou většinou jednodílné, muži mají na výběr z boxerek a slipů. Pánské plavky se také vyrábí ve formě šortek, které nejsou vhodné pro plavání, protože celkový výsledek spíše zhoršují. Proto při výběru pánských plavek mějte na paměti, k čemu budou sloužit. Na odpoledne strávené ve vířivce jsou šortky skvělou volbou, pro sportovní odpoledne strávené v plaveckém bazénu jsou mnohem vhodnější boxerky a slipy.

plavky zdroj: Astratex

Klasické či extravagantní?
Dáváte před podáváním sportovních výkonů přednost relaxu? Láká vás odpoledne strávené ve wellness centru, kde se můžete celý den nerušeně oddávat radovánkám, které zahrnují vířivku, saunu a páru? A co teprve vychlazená lahev šampaňského? V případě, že je toto představa vaší ideální odpolední aktivity, upřednostněte určitě klasický střih plavek před těmi extravagantními.

Klasické plavky vám skvěle padnou a nebudou vás nikde tlačit, ani nikde překážet. A právě pohodlí je klíčové, pokud chcete odpoledne strávit příjemným nicneděláním a rozmazlováním. Vsaďte tedy na klasiku a osvědčené střihy, o kterých víte, že vám v nich je příjemně a dokážete v nich strávit celé odpoledne.

Dvoudílné nebo jednodílné?
Při otázce střihu se dostáváme také k tomu, zda mají ženy volit plavky dvoudílné či jednodílné. Do vnitřních bazénů a wellness areálů jsou rozhodně praktičtější plavky vcelku. Hlavním důvodem nošení dvoudílných plavek je to, aby se žena opálila rovnoměrně na co největší části svého těla, a aby zároveň netrpěla horkem, pokud se zrovna nachází na pláži. Proto je nošení dvoudílných plavek v chladných měsících a do vnitřních prostor zbytečné, a pro ženy je mnohdy mnohem pohodlnější obléci si plavky jednodílné.

plavky zdroj: Astratex

Kombinace lázní a wellness pobytu
Chystáte-li se na delší lázeňský či wellness pobyt, je nutností přibalit si do kufru několik plavek. Zejména muži by si rozhodně měli vzít jeden pár plavek přiléhavých, neboť do některých zařízení a vnitřních bazénů je vstup v šortkách zakázán. Ženy by naopak měly mít na mysli, že make-up není během léčebných procedur potřeba, a rozhodně by ho měly vynechat i při pobytu v bazénu či vířivce.

A protože delší vlasy mohou mít jak ženy, tak i muži, měli by vždy mít po ruce gumičku, kterou si mohou vlasy sepnout. A od věci není ani zabalení koupací čepice, jejíž nošení je, podobně jako v případě přiléhavých plavek, v některých vnitřních bazénech povinné.

Nemo03_02 zdroj: Astratex

Užívejte si volné chvíle plaváním nebo i rozmazlováním a sladkým nicneděláním ve vířivce či v sauně. Pokud při těchto činnostech budete mít na sobě pohodlné plavky, které vám budou skvěle sedět a nikde vás nebudou tlačit, budou tyto momenty o to příjemnější. Hoďte na chvílí vánoční shon a stres za hlavu – a užívejte si.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma