Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Zraněný skokan Hlava je už v Česku, ale zůstává v nemocnici

Zraněný skokan Hlava je už v Česku, ale zůstává v nemocnici
V pondělí 22. listopadu 2010 proběhla v Praze tisková konference s týmem skokanů na lyžích před odjezdem na start Světového poháru do Kuusama/Ruky. Na snímku Lukáš Hlava. JAKUB DEML / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Skokan na lyžích Lukáš Hlava, který upadl při posledním závodu Turné čtyř můstků v Bischofshofenu, je od sobotního večera zpátky v Česku. Po vyšetření na stomatochirugii však ještě zůstane v nemocnici na pozorování.

Už v Rakousku mu lékaři dali dohromady otevřenou zlomeninu nosu a zjistili i zlomeninu lícní kosti. Zda budou potřeba ještě další chirurgické zákroky, to rozhodnou lékaři po opadnutí otoku. Podle posledních zpráv nebude operace nosu nutná. Hlavův obličej nyní "zdobí" velký hematom. "Cítím se ale dobře, i když trochu unaveně. Cestu do Čech jsem zvládnul bez problémů. Hlava mě nebolí, pobolívá mě pouze naražená ruka," řekl Hlava. "Radši než do nemocnice bych ale šel skákat. Doufám, že se budu moci brzy vrátit na můstky. Budu čekat na rozhodnutí lékařů," citoval ho manažer skokanů Jan Baier. Sedmadvacetiletému Hlavovi se v Bischofshofenu krátce po dopadu rozjely a následně překřížily lyže. Následoval pád na hlavu a skokana museli odvézt z můstku záchranáři na saních. httpv://www.youtube.com/watch?v=fDbpRzj7eCo Českému reprezentantovi se dosud v sezoně dařilo. Na Turné obsadil v Oberstdorfu patnácté místo, v Garmisch-Partenkirchenu byl třináctý a v Innsbrucku skončil desátý. Hlavův pád dal vzpomenout na karambol Romana Koudelky při Světovém poháru v Harrachově. Nejlepší český skokan se však jako zázrakem nezranil a už týden po nehodě opět skákal.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma