Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Jasno

Dolomiti Superski – ráj sjezdovek v italských Dolomitech

Dolomiti Superski – ráj sjezdovek v italských Dolomitech
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Už jste někdy lyžovali v místech, která patří světovému dědictví UNESCO? Pokud ne, tak můžete vyrazit do Dolomit, které jsou na seznamu přírodních pokladů od června 2009. Čeká vás tu 1200 km sjezdovek ve 12 lyžařských střediscích, z nichž 7 se nachází v Jižním Tyrolsku. A to vše můžete projet s jediným skipasem Dolomiti Superski.

Areál Dolomiti Superski nabízí celkem 16 okruhů s jedinečnými vyhlídkami a tradičními horskými chatami, kde můžete ochutnat typické kulinářské speciality regionu Jižní Tyrolsko.

Nejzábavnějším okruhem je bezpochyby Sella Ronda - 26 kilometrů vzrušujících sjezdovek a lanovek vás provede kolem dokola horského masivu Sella (působivého vápencového skalního útvaru s malebnými vesničkami roztroušenými na jeho úpatí). Můžete jej projet ve směru i proti směru hodinových ručiček a rozhodně se nebojte, že zabloudíte. Okruh je jedním směrem značen zelenými značkami a druhým směrem oranžovými. Trasu bez problémů zvládne za jediný den i jen mírně pokročilý lyžař.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

O nedostatek sněhu se nemusíte bát ani na začátku sezony. Ikdyž počasí není sjezdovkám zcela nakloněno, jsou tu ještě sněžná děla, která se o vše postarají. Na úpravách sněhu se v celé síti Dolomiti Superski podílí celkem 300 sněžných rolb. Sezona v italských Dolomitech trvá až do konce dubna a to s téměř stoprocentní zárukou sněhu.

Aktivní zima

V průběhu zimy se na sjezdovkách zabaví opravdu všichni, od malých po velké, od amatérů po profesionály, od lyžařů až po snowboardisty. Karnevaly, oslavy, party, gurmánské akce, ale i závody Světového poháru v lyžování mužů i žen. Závěr sezony završuje slavná Gardenissima – nejdelší obří slalom světa v jihotyrolském údolí Gröden/Val Gardena. Zúčastnit se jí může prakticky kdokoliv – amatérští i profesionální lyžaři, ale závod vyžaduje pořádnou fyzičku. Vítězem loňského ročníku se stal nejlepší český lyžař Ondřej Bank ve 2. nejrychlejším čase historie závodu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

O aktuálních akcích v Jižním Tyrolsku se můžete informovat na www.suedtirol.info/akce.

O rodiny s dětmi je tu skvěle postaráno

Do Dolomit vezměte rozhodně děti sebou, nudit se tu nebudou a můžete i ušetřit. Děti do 8 let totiž mají skipas zcela zdarma (v případě zakoupení skipasu dospělým) a děti od  8 do 16 let mají na skipasy slevu 30 %. Cílem sítě Dolomiti Superski je především bezpečnost na sjezdovkách a děti do 14 let zde musí lyžovat s helmou. Ale v podstatě tu potkáte i velmi málo dospělých bez helmy, pro mnohé z nich to není jen otázka bezpečnosti, ale i módy.

Během celé zimní sezony se na oficiálních stránkách www.dolomitisuperski.com budou opět objevovat speciální nabídky na lyžování. Stačí tedy sledovat, objednat a vyrazit na hory! Další zajímavé nabídky na lyžování hledejte na www.suedtirol.info/balicky.

Více informací o Jižním Tyrolsku naleznete na www.suedtirol.info nebo na www.facebook.com/jiznityrolsko. Na Facebooku se můžete zúčastnit soutěže o nejlepší práci v Jižním Tyrolsku a stát se oficiálním testérem horských chat."

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma