Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

V hokejové nominaci jsou Rolinek i Červenka

V hokejové nominaci jsou Rolinek i Červenka
V pražské Tesla Areně se 12. dubna 2011 uskutečnil první z tréninků české hokejové reprezentace před utkáními Euro Hockey Challenge proti Švýcarsku v Litvínově. Na snímku útočník Tomáš Rolinek (Magnitogorsk, KHL). BOHUMIL ČERVENKA / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Tradiční kapitán Tomáš Rolinek nebo nejlepší střelec KHL Roman Červenka figurují v nominaci trenéra hokejové reprezentace Aloise Hadamczika na turnaj Channel One Cup, který se bude hrát v příštím týdnu v Moskvě a v Chomutově. Jediným nováčkem v týmu je obránce Jakub Krejčík ze Slavie. Po devíti letech se může druhého startu dočkat útočník Vojtěch Polák, který momentálně hraje za švýcarský Kloten.

Rolinek i Červenka se z předchozího turnaje seriálu Euro Hockey Tour omluvili, tentokrát ale ve zveřejněné nominaci nechybí. Pozvánku dostala i řada dalších hráčů, kteří měli na začátku listopadu zdravotní problémy; například bek Lukáš Krajíček nebo útočníci Lukáš Kašpar a Ivan Rachůnek. Na premiérový start v národním týmu se může těšit Krejčík. "Obdivuhodně vstoupil do extraligy a měl minulou sezonu výbornou. Znovu podává dobré výkony. Má dobré bruslení a rozehrávku," řekl Hadamczik novinářům na adresu dvacetiletého slávistického zadáka. Jeden start mají na kontě Polák a brankář Sparty Tomáš Pöpperle. Zatímco však Pöpperle, který v reprezentaci odchytal jen necelých sedm minut v dubnu 2006 proti Rusku, byl od té doby v národním týmu několikrát, avšak šanci nedostal, Polák byl pozván teprve podruhé. Útočník Klotenu debutoval v listopadu 2002 v sedmnácti letech a byl v té době nejmladším hráčem, který kdy za seniorskou reprezentaci nastoupil. V nominaci chybí hokejisté Českých Budějovic, Pardubic a Plzně, které v termínu turnaje čeká vystoupení ve finálové části European Trophy v Rakousku. Neobjevil se ani žádný zástupce z Vítkovic, které hrají po Vánocích na Spenglerově poháru v Davosu. "Z historie je dáno, že trenér nebral hráče, kteří na Spengler Cup jedou. Teď jsme udělali výjimku i na European Trophy. V létě jsme něco řekli na APK, podali jsme prst a oni chytli ruku. Do budoucna postavíme tým a pak ať si kluby dělají, co chtějí," prohlásil Hadamczik. Český tým se v Praze sejde v úterý 13. prosince, ve čtvrtek se v Chomutově utká se Švédskem. V pátek se oba celky přesunou do Moskvy, kde Češi o víkendu nastoupí proti Finsku a v neděli proti Rusku. Nominace: Brankáři: Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL), Tomáš Pöpperle(Sparta Praha). Obránci: Jakub Krejčík (Slavia Praha), Marek Trončinský (Liberec), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Jakub Nakládal (Ufa/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.). Útočníci: Lukáš Kašpar, Kamil Kreps (oba Astana/KHL), Petr Vrána, Jakub Petružálek (oba Chabarovsk/KHL), Ivan Rachůnek (Sparta Praha), Michal Vondrka (Slavia Praha), Petr Hubáček (Kometa Brno/Jyväskylä/Fin.), Roman Červenka (Omsk/KHL), Jakub Klepiš (Dynamo Moskva/KHL), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Zbyněk Irgl (Minsk/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Petr Vampola (Ženeva/Švýc.), Vojtěch Polák (Kloten/Švýc.). Program turnaje Channel One Cup: Čtvrtek 15. prosince: 17:00 Rusko - Finsko. 18:20 Česká republika - Švédsko (Chomutov), Sobota 17. prosince: 11:00 Rusko - Švédsko, 15:00 Česká republika - Finsko. Neděle 18. prosince: 11:00 Rusko - Česká republika, 15:00 Švédsko - Finsko. Tabulka EHT:
1. Rusko 3 2 1 0 0 8:3 8
2. Finsko 3 1 0 1 1 8:6 4
3. ČR 3 1 0 0 2 6:8 3
4. Švédsko 3 1 0 0 2 7:12 3

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma