Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Adam Scott zlomil australské zakletí a stal se hvězdou měsíce!

Adam Scott zlomil australské zakletí a stal se hvězdou měsíce!
Adam Scott | zdroj: Herald Sun

Když loni ztratil jasné vedení a přišel o titul z British Open, začalo se o něm mluvit jako o hráči, který není dost silný na to, aby vyhrával velké turnaje. Ani ne celý rok se sešel s rokem a Adam Scott dokázal, že je i hráčem velkých akcí, když triumfoval na Masters, úvodním majoru roku. Proto se stal hvězdou měsíce GOLFee.

Zisk zeleného saka na slavném i obávaném hřišti Augusta National jasně přebilo všechna zbývající vítězství na turnajích PGA i European Tour, byť Billy Horschell, či Graeme McDowell předvedli výborné výkony. Jenže major je major.

Dvaatřicetiletý Scott navíc prolomil australské zakletí na Masters. Dokázal jako první to, co jeho krajanům po celou dobu existence tohoto turnaje unikalo. Někdy jen těsně. Osmkrát skončil některý z protinožců na druhém místě. Zažil to v roce 2011 i samotný Scott. Sedmasedmdesátý ročník Masters ale znamenal průlom - první triumf Australana.

Scott se ho dočkal až při svém 48. startu na majoru. V té době měl na kontě už osm vítězství na PGA Tour, jen titul z turnaje velké čtyřky mu stále unikal. Mluvilo se o tom, že nemá dost pevné nervy, aby je ukočíroval i ve velkých bitvách. Posledním potvrzením bylo loňské British Open.

Chvála od krajanů

„Tahle porážka mě naopak posílila,“ prohlásil Australan a na Masters předložil důkaz. V závěru proměnil klíčový putt a mohl zatnout pěst ve vítězném gestu i přidat pokřik „come on Aussies“. Jeho soupeř Angel Cabrera ale dokázal srovnat, a tak přišlo na řadu play-off. V něm na druhé jamce rozstřelu rozhodl ve svůj prospěch Scott. Tentokrát tenhle dívkami obletovaný atlet nepadl.

„Tahle chvíle je naplněním všeho. Jsem vítězem Masters a je to nepředstavitelně úžasný pocit,“ nechal plynout emoce chvíli po svém triumfu. V tu chvíli stvrdil definitivní proměnu - z hráče, který se dokáže změnit v uzlíček nervů, v odolného tvrďáka.

A hned si vysloužil záplavu chvály od svých krajanů. I těch, kterým se na Masters na titul nikdy nepodařilo dosáhnout. „Tohle nebude jediný Adamův titul z majoru. Má na to, aby přidal i další vítězství,“ prorokoval Greg Norman, který sám skončil v Augustě třikrát druhý.

Adam Derek Scott

Věk: 32 let
Narozen: 16. července 1980 v Adelaide
Národnost: australská
Výška a váha: 183 cm a 82 kg
Profesionál od roku: 2000
Počet profesionálních titulů: 21 (9 na PGA Tour, 9 na European Tour)
Největší úspěch: 1 major titul, vítěz The Players 2004, vítěz WGC-Bridgestone Inv. 2011
Ve světovém žebříčku: 3. místo
Hlavní značka: Titleist
Stav: svobodný
Oficiální webové stránky: www.adamscott.com.au 

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma