Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Bolt se opět vrátí do Ostravy, na Zlaté tretře poběží stovku

Bolt se opět vrátí do Ostravy, na Zlaté tretře poběží stovku
Na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích se 31. května 2011 uskutečnil atletický mítink Zlatá Tretra Ostrava. Na snímku Usain Bolt. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fenomenální jamajský sprinter Usain Bolt přijede i v letošním roce na Zlatou tretru. Na ostravském mítinku bude startovat už pošesté, tentokrát poběží závod na 100 metrů. Na čtvrteční tiskové konferenci to oznámili organizátoři závodu.

Trojnásobný olympijský vítěz, světový rekordman a mistr světa se 25. května představí na Zlaté tretře popáté za sebou. "Jsem rád, že se pošesté v kariéře můžu vrátit do Ostravy. Je známo, že mám k tomuto mítinku pozitivní vztah a patří k prvním, které si každou sezonu vybírám. Zlatá tretra má skvělou diváckou kulisu, která mě žene ke kvalitním výkonům," uvedl Bolt ve vzkazu na Facebooku. V Ostravě by měl absolvovat první letošní start v Evropě. Už dříve potvrdil účast na Diamantové lize v Římě a v Oslu. "Po těchto závodech se vrátím na Jamajku a budu se připravovat na domácí olympijskou kvalifikaci. V současné době jde trénink podle plánu," odmítl spekulace, že o víkendu nenastoupil do plánovaného závodu na Jamajce kvůli zranění. Poprvé se objevil Bolt na Zlaté tretře v roce 2006, kdy běžel dvoustovku za 20,28 sekundy. O dva roky později přijel jako senzační světový rekordman v běhu na 100 m a zlepšil rekord mítinku na dvoustovce na 19,83. V roce 2009 zaběhl 100 metrů s větrem těsně nad povolenou hranicí (+2,1) čas 9,77, rok nato předvedl v běhu na 300 metrů druhý čas historie 30,97 a loni vyhrál 100 metrů za 9,91 sekundy. httpv://youtu.be/ncbVFVfIzI4 Již dříve oznámili organizátoři, že do Ostravy přijedou další hvězdy světové atletiky - na v závodu na 110 metrů překážek se představí kubánský světový rekordman Dayron Robles, na dvoustovce Jamajčanka Veronica Campbellová-Brownová, na čtyřstovce LaShawn Merritt z USA a v oštěpu světová rekordmanka Barbora Špotáková.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma