Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Brankář Pavelec v NHL zkolaboval při zápase

Brankář Pavelec v NHL zkolaboval při zápase
zdroj: tisková zpráva

Český gólman Atlanty Thrashers Ondřej Pavelec zkolaboval v pátečním utkání NHL proti Washingtonu a po pádu na led utrpěl otřes mozku. Nešťastná situace nastala v čase 2:25, kdy těžiště hry bylo na opačném konci kluziště a schylovalo se k vhazování.

Třiadvacetiletý rodák z Kladna se ze zatím neznámé příčiny skácel k ledu a upadl do bezvědomí. Po deseti minutách ošetřování opustil hrací plochu na nosítkách a byl převezen do nemocnice, kde později nabyl vědomí.

"Probral se. Prý se i ptal na zápas a zajímalo ho, jak si vedeme. V nemocnici ještě zůstane přes noc na další pozorování a testy. To je zatím všechno, co víme. Zítra budeme moudřejší," uvedl trenér Atlanty Craig Ramsey po zápase.

Vedení Thrashers dnes v krátkém prohlášení uvedlo, že mladý gólman utrpěl otřes mozku a bolí ho hlava. "Je ale plně při vědomí a daří se mu dobře. Zůstává v nemocnici a podrobí se dalším testům," napsali představitelé Atlanty na oficiálním webu.

Mezi třemi tyčemi nahradil Pavelce Chris Mason, který pak přiznal, že bylo zpočátku velmi těžké se na zápas koncentrovat. Už po necelé minutě také inkasoval první gól, u kterého asistoval Tomáš Fleischmann.

"Měl jsem velké problémy se soustředit. Když jsem dostal první branku, myšlenkami jsem byl u něho. Byl to nepříjemný pocit bezmoci," uvedl Mason. "Trochu se nám ulevilo až po první třetině, kdy nám v kabině řekli, že už reaguje a je mu lépe. Bylo to vážně hrozné. Je to spoluhráč, kamarád. Vůbec si nedokážu představit, co prožívala jeho rodina," pokračoval.

"Bylo to děsivé, skličující. Nevíte, co si myslet, když jeho tělo leží bezvládně na ledě. Honilo se mi hlavou spousta věcí. Jsem rád, že už je při vědomí a cítí se lépe," doplnil spoluhráč z obrany Zach Bogosian.

Thrashers chtěli vybojovat pro českého gólmana vítězství a loni nejlepší tým základní části přehráli 4:2. Dvakrát překonal dalšího českého brankáře Michala Neuvirtha mladý útočník Evander Kane, který ještě v první části vyrovnal na 1:1, ve druhé třetině pak z trestného střílení zvýšil na 3:1.

"Byl jsem v šoku z toho, co se stalo v úvodu zápasu. Přišlo to tak náhle a nečekaně. Zajímalo mě pak v průběhu utkání, jaký je jeho stav. Myslím si, že to vnímal každý stejně. Věděli jsme, že pro něj musíme vyhrát," prohlásil Kane.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma