Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Českou hokejovou reprezentaci povede Fin Jalonen s asistenty Zábranským a Eratem

Českou hokejovou reprezentaci povede Fin Jalonen s asistenty Zábranským a Eratem
Kari Jalonen | zdroj: Profimedia

Novým koučem hokejové reprezentace byl jmenován Fin Kari Jalonen. V rolích jeho asistentů budou působit Libor Zábranský s Martinem Eratem, na pozici trenéra brankářů se vrací Zdeněk Orct. S novým trenérským týmem bude uzavřena smlouva s platností do konce května 2024, zahrnuje tedy i domácí mistrovství světa ve stejném roce. Svaz o tom informoval v tiskové zprávě.

Dvaašedesátiletý Jalonen byl již delší dobu hlavním kandidátem na uvolněné místo po Filipu Pešánovi, jenž byl odvolán po neúspěšném vystoupení národního týmu na olympijských hrách v Pekingu. Návrh generálního manažera Petra Nedvěda dnes schválil výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) na mimořádném on-line zasedání. Původně měl výkonný výbor jednat o realizačním týmu až 17. března.

K dosazení Jalonena, jenž má za sebou řadu trenérských úspěchů a jako hráč si zahrál i v NHL, došlo nakonec i přesto, že si někteří z 11 členů výboru nepřáli, aby reprezentaci trénoval zahraniční kouč, jak dříve připustil generální manažer Nedvěd. Jalonen už má za sebou zkušenosti s českým hokejem na klubové scéně - v roce 2014 dovedl tým Lev Praha až do finále Kontinentální ligy.

Vzhledem k možnému konfliktu zájmů se hlasování ve vztahu ke své osobě zdržel Zábranský, který v souvislosti se jmenováním zároveň rezignoval na funkci viceprezidenta ČSLH. Současně oznámil, že veškerou odměnu za práci u národního mužstva věnuje nadačnímu fondu pomáhajícímu ukrajinským dětem. V roli asistenta trenéra reprezentace bude působit za symbolickou jednu korunu.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma