Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Čeští hokejisté i potřetí v EHCh vyhráli, zdolali Německo

Čeští hokejisté i potřetí v EHCh vyhráli, zdolali Německo
V českobudějovické Budvar aréně 11. dubna 2012 pokračoval trénink České hkejové reprezentace. Na snímku zleva před tabulí trenér Alois Hadamczik. JÁN HONZA / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Čeští hokejisté porazili v Českých Budějovicích Německo 3:2 v prodloužení a po dvou vystoupeních v minulém týdnu v Lotyšsku si připsali výhru i ve třetím zápase Euro Hockey Challenge. Tým kouče Aloise Hadamczika sice ztratil vedení 2:0, ale v nastavení rozhodl v přesilovce v čase 64:34 svou druhou trefou v utkání Jiří Novotný. V sobotu se oba soupeři utkají znovu v Budvar Aréně od 16:30.

Čeští hokejisté nastoupili bez obránců Blaťáka a Krajíčka, kteří odjeli domů doléčit nachlazení. K zápasu se nepřevlékli ani gólman Štěpánek a útočníci Adamský, Birner a Holík, jen mezi náhradníky zůstali vedle gólmana Pöpperleho také forvardi Kreps a Vampola. Do branky se postavil Jakub Kovář a v úvodu měl více práce než jeho protějšek Pätzold. Ve čtvrté minutě minul ve velké šanci Hospelt, v deváté minutě prošel přes debutanta Zámorského Lewandowski, ale Jakub Kovář kryl jeho pokus i Kaufmannovu dorážku. Další okénko v české defenzivě nepotrestal Pietta. Němci se pak ubránili při Kaufmannově trestu. Postupem času si vytvářeli šance také Češi. Po rychlém přechodu do útoku nezamířil přesně Jan Kovář, při Gogullově vyloučení po Kašparově přihrávce vyrazil pokus Novotného Pätzold a už po přesilovce po průniku po levé straně zakončil do boční sítě Veselý. S koncem třetiny fauloval Flaake u mantinelu Nakládala, který sice odkulhal, ale do hry se vrátil. V druhé části, před kterou sklidil ovace diváků Jaroslav Pouzar gratulací k lednovým šedesátinám, brzy aplaudovali fanoušci po vedoucí brance českého týmu. Kašpar nejdříve hledal přihrávkou Novotného, jehož střelu Pätzold vyrazil, ale Kašpar dorážel do odkryté branky. Další možnost měl Kudělka a Ivan Rachůnek trefil tyč. V 27. minutě po Nakládalově přihrávce střílel Nedvěd a domácí slavili gól, ale předčasně, protože sudí si u videorozhodčího ověřili, že nepadl. Němci ožili, bekhendem střílel Lewandowski, pak při přesilovce hostů vychytal Buchweisera Jakub Kovář a Hager nezamířil přesně. Na druhé straně pokryl Tenkrátovu dorážku Pätzold. Českého gólmana zase ohrozil v oslabení Kaufmann. V třetím dějství svěřenci trenéra Hadamczika pojistili vedení. Tenkrátovu střelu ještě německý gólman vyrazil, ve 44. minutě ale po kombinaci Kašpara a Petružálka jen sledoval, jak Novotný zakončuje do prázdné branky. Ale podobně jako v prvním duelu v Lotyšsku Češi dvoubrankový náskok ztratili. Deset minut před konce snížil při signalizovaném vyloučení Reimer a v 54. minutě v přesilovce zakončil do odkryté branky Schubert. Češi v závěru měli nápor, ale nerozhodli, v největší šanci neuspěl Nedvěd. V prodloužení šel pykat Pietta a v přesilovce rozhodl Novotný. Česká republika - Německo 3:2 v prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0) Branky a nahrávky: 21. Kašpar (Novotný), 44. Novotný (Petružálek, Kašpar), 65. Novotný (Nakládal, P. Nedvěd) - 50. Reimer (Buchweiser, Hager), 54. Schubert (Barta, Gogulla). Rozhodčí: Minář, Šindler - Jelínek, Pouzar. Vyloučení: 6:7, navíc Flaake (Něm.) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4500. Česká republika: Jakub Kovář - Němec, Čáslava, Mojžíš, Nakládal, Kudělka, Zámorský, Krejčík - Petružálek, Novotný, Kašpar - Průcha, P. Nedvěd, Vondrka - Tenkrát, Jan Kovář, Veselý - Kumstát, Pech, I. Rachůnek. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma