Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Domluveno! Angažmá Mourinha v Manchesteru United je prý hotovou věcí

Domluveno! Angažmá Mourinha v Manchesteru United je prý hotovou věcí
Stane se populární Special One novým trenérem Manchesteru United? | zdroj: Profimedia

Podle anglických médií měl Special One svým přátelům oznámit, že v létě převezme Manchester United. Na lavičce Rudých ďáblů by tak nahradil Louise van Gaala, jenž v poslední době čelí stále silnější kritice. 

Populární portugalský kouč je bez práce od prosince loňského roku, kdy kvůli špatným výsledkům a sporům s hráči skončil u londýnské Chelsea. O jeho angažmá v Manchesteru United se dlouhodobě mluví, dosud šlo však pouze o spekulace.

Nizozemec Louis van Gaal trénuje Manchester United od července 2014. Se slavným klubem sice podepsal tříletou smlouvu, jeho předčasný konec by však nebyl žádným velkým překvapením. Trojnásobný vítěz Ligy mistrů aktuálně ztrácí na pozice zaručující účast v prestižní soutěži šest bodů, s čímž nemohou být fanoušci klubu ani jeho vedení spokojeni.

Pokud se Mourinhovo angažmá na Old Trafford skutečně potvrdí, uvidí Premier League v příští sezoně vskutku pikantní trenérský souboj. Městského rivala United, Manchester City, totiž povede Španěl Pep Guardiola. Vzájemná rivalita obou trenérů vygradovala v době, kdy Mourinho vedl Real Madrid a Guardiola FC Barcelonu. 

Zdroje:
Daily Mirror, Vlastní, Daily Mail

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,550 23,730
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma