Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Fotbalisté Slavie v generálce na novou sezonu jen remizovali s Drážďany 1:1

Fotbalisté Slavie v generálce na novou sezonu jen remizovali s Drážďany 1:1
Slavia představila nové dresy pro venkovní utkání | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Slavie v generálce na novou sezonu jen remizovali s třetiligovými německými Drážďany 1:1 a v pátém utkání letní přípravy poprvé nezvítězili. Hostující outsider vedl před téměř 17 tisícovkami diváků v Edenu od 88. minuty, za pár desítek sekund ale srovnal střídající Ivan Schranz.

„Byl to náš nejslabší výkon v přípravě. Ale je dobře, že jsme si tím prošli, dnešní zápas nám ukázal spoustu věcí. Skvělá kulisa, skvělá atmosféra, tím bylo utkání na úrovni a hodně se blížilo ostrému zápasu,“ zhodnotil kouč Pražanů Jindřich Trpišovský na tiskové konferenci.

Slavia do základní sestavy v generálce nenasadila ani jednu z letních posil, dvě z nich Sinyana a Wallema nepustily do hry zdravotní potíže stejně jako Ševčíka s Plavšičem. Ve stoperské trojici dostal šanci Kačaraba a netradičně ve středu zálohy se pohyboval Pech.

Drážďany dorazily do Prahy podpořit více než čtyři tisícovky fanoušků a v Edenu od úvodu panovala velmi dobrá atmosféra. Slávisté před utkáním představili nové dresy pro domácí i venkovní zápasy a v každém z nich odehráli poločas. Tradiční červenobílou sadu po přestávce vyměnili za mentolovou.

Úřadující český vicemistr měl více ze hry, ve finální fázi se mu ale nevedlo. V první půli neproměnil únik nejlepší střelec minulé ligové sezony Jurečka, po změně stran trefil Van Buren z úhlu tyč a Holeš ve velké šanci napálil jen obránce.

Po hodině hry slávističtí trenéři prostřídali všech deset hráčů do pole a domácí chvílemi působili rozpačitě. V 88. minutě Pražany stihl trest poté, co Schäffler hlavou po rohu překonal gólmana Mandouse. Hned za minutu ale po úniku s pomocí tyče odpověděl Schranz.

Favorit už proti šestému týmu uplynulého ročníku třetí německé ligy skóre neotočil ani v osmiminutovém nastavení a po předchozích čtyřech výhrách v přípravě poprvé zaváhal. „Soupeř měl hlavně první poločas skvělý pohyb, i technicky na tom byl výborně. Nefungoval nám presink, nedokázali jsme si vytvořit souvislejší tlak. A i když jsme dobře vstoupili do druhé půle, tak hru brzdilo spoustu nepřesností,“ mrzelo Trpišovského.

Policie v souvislosti se zápasem zadržela dva lidi. „Bylo to za zakázané použití pyrotechniky a pro neuposlechnutí výzvy,“ řekl ČTK mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Jde podle něj o zanedbatelné množství vzhledem k počtu fanoušků německého klubu, kteří do Prahy přijeli. Více než tisícovka příznivců Drážďan šla před utkáním v průvodu ke stadionu v Edenu od stanice metra Želivského, oznámila policie na twitteru. Policisté kvůli pochodu krátkodobě omezovali dopravu.

Do nové sezony vstoupí Pražané příští sobotu doma proti Hradci Králové.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma