Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Hokejisté prohráli navzdory bleskovému gólu se Švédskem

Hokejisté prohráli navzdory bleskovému gólu se Švédskem
V Chomutovské hokejové areně se 15. prosince 2011 odehrál zápas Channel One Cup, druhý díl seriálu Euro Hockey Tour mezi Českou republikou a Švédskem. Na snímku Marek Tročínský (vlevo), Dick Axelsson (uprostřed) a Petr Hubáček (vpravo). MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Čeští hokejisté prohráli ve svém úvodním vystoupení na turnaji Channel One Cup v Chomutově se Švédskem 1:2. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika sice vstoupili do druhého dílu seriálu Euro Hockey Tour rychlým vedením, když Petr Průcha již po pěti sekundách otevřel skóre, Švédům se ale poté podařilo vývoj zápasu otočit.

Českému týmu se podařil raketový a snový vstup do zápasu. Již po pěti sekundách překonal švédského brankáře Fastha Průcha, který využil chybné rozehrávky Eklunda a vstřelil zřejmě nejrychlejší gól v historii české reprezentace. Seveřany však rychle inkasovaná branka nepoznamenala, soupeř byl aktivnější a vysunutý švédský forčeking dělal týmu kouče Hadamczika velké problémy. Nakonec se hosté dočkali i zaslouženého vyrovnání, když si k pravé tyčce najel osamocený Axelsson a svůj dobrý výkon korunoval vyrovnáním. Češi sice poté zvýšili aktivitu, ale obraz hry se jim příliš změnit nepodařilo. Nic na tom nezměnila ani skutečnost, že v jejich sestavě byl nejlepší střelec KHL Červenka nebo čtvrtý muž kanadského bodování nejkvalitnější evropské soutěže Petružálek. Ze vstřelení branky se naopak radovali opět Švédové, když Kronwallovu střelu dorazil za bezmocného Štěpánka bekhendem Persson. Ve třetí části se v české sestavě objevili Vondrka a Orsava, útočná aktivita národního týmu se mírně zvedla, stále však byli lepší Seveřané. A zápas také nakonec dovedli do vítězného konce. Česku se nepodařilo vyrovnat ani při závěrečné power play, která byla podpořená vyloučením Viklunda. Trenér Alois Hadamczik po zápase uznal, že Švédové byli lepší. "Hlavně v osobních soubojích. Kvůli tomu jsme se ani nedostávali do šancí. Buď jsme na to nebyli dnes připraveni, nebo Švédové byli v pohybu o krok lepší. Hráli dnes opravdu dobře," řekl Hadamczik novinářům po utkání. Českému týmu k výhře nepomohla ani rychlá Průchova branka. "Když jsme ji dali, tak mě hned napadlo, že dát gól v prvních vteřinách bývá ošidné. A nakonec se to ukázalo. Dát jeden gól je málo, s tím se nedá vyhrát," uvedl Hadamczik. Seveřané navíc pozornou a kvalitní hrou dlouho domácím nenabídli výhodu přesilové hry. Na konci druhé třetiny byl vyloučen Falk za zdržování hry, jako první fauloval až v 52. minutě Bergfors. "Fauly jsme si prostě nevynutili," přiznal kouč. Další zápas na turnaji čeká český tým v sobotu, kdy se v Moskvě utká s Finskem. Hadamczik potvrdil, že chytat bude Tomáš Pöpperle a v sestavě se od začátku objeví obránce Jakub Krejčík a útočník Jakub Orsava, jenž proti Švédsku odehrál část třetí třetiny. Na turnaji už skončil útočník Petr Vampola, který zápas sice dohrál, ale s "tejpem" na poraněném loktu. "Uvidíme, jaký bude jeho stav. Doktor ale říká, že to dál nepůjde. Povoláme místo něj Lukáše Pecha," uvedl Hadamczik, podle kterého musí v sobotu národní tým hrát mnohem lépe. "Musíme lépe bruslit, chodit přes hráče a vynutit si fauly. A dát minimálně tři góly, pokud budeme chtít vyhrát," dodal Hadamczik.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma