Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Skoro jasno

Hokejisté v nájezdech i napodruhé zdolali Německo

Hokejisté v nájezdech i napodruhé zdolali Německo
V českobudějovické Budvar aréně se 13. dubna 2012 hrálo prvnní utkáni Euro Hockey Challenge mezi celky Česka a Německa. Na snímku radost z vstřelené branky. JÁN HONZA / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Čeští hokejisté i ve druhém utkání v Euro Hockey Challenge v Českých Budějovicích porazili Německo 3:2 v nastavení. Zatímco v pátek vyhráli v prodloužení, v sobotu dotáhli duel do vítězného konce až v samostatných nájezdech. V rozstřelu rozhodl Jan Kovář. V dalším zápase přípravy na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku přivítají Češi ve středu v pražské O2 aréně Slovensko.

Trenér českých hokejistů Alois Hadamczik obměnil po prvním duelu s Německem sestavu, aby v zápasech v Českých Budějovicích dal příležitost všem hráčům z devětadvacetičlenného kádru kromě odpočívacího brankáře Jakuba Štěpánka. "Já si myslím, že jsme hráli jak včera, tak i dneska výborně druhou třetinu. Stejně tak v prodloužení. Dneska jsme měli více šanci, mohli jsme dát více gólů a mohli jsme to utkání vyhrát dříve než na penalty. Ale vážíme si každého vítězství," zhodnotil utkání Hadamczik. V obou zápasech na jihu Čech udolali jeho svěřenci Německo až v nastavení, v pátek se to povedlo už v prodloužení. "Němci hrají důrazný, silový hokej, těžko se prosazuje proti osobní obraně. Pro náš tým v takovém složení, v jakém je, je to velmi silný soupeř," doplnil kouč. Na nájezdy nasadil místo Tomáš Pöpperleho do branky Jakuba Kováře, hvězdu extraligových Českých Budějovic, a na třetí sérii jeho bratra, rovněž píseckého odchovance. "Dali jsme tam místní hvězdy. Rozhodly utkání, oba podali v nájezdech velmi dobrý výkon," pochválil je Hadamczik. Český národní tým má za sebou v Euro Hockey Challenge dva zápasy v Lotyšsku, v součtu s duely s Německem si připsal čtyři výhry, ale z toho tři až v nastavení. Hadamczik je rád, že nakonec všechny zápasy jeho tým zlomil na svou stranu. "Já chci vyhrát každé utkání, jestli je přátelské nebo potom jiné. Tým jednou oblékne dres národního mužstva a jsme povinní odvádět maximální výkony. Hráči se o to poprali, věděli, že bude nominace na další zápasy se Slovenskem. Chtěli odvést maximální výkon a v tom utkání byla spousta pozitivních věcí," doplnil Hadamczik, který se po utkání rozloučil s Martinem Adamským, Michalem Birnerem, Lukášem Pechem a Ondřejem Veselým. Z výkonů širšího kádru má ale dobrý pocit. "Některým mladíkům a hráčům z extraligy jsme dali šanci. Někteří hráči, kteří už byli na mistrovství, se prezentovali dobře. Velmi dobře chytali oba brankáři (Jakub Kovář a Pöpperle). Myslím, že byli nejvýraznějším postavami a pak dvojice Novotný, Kašpar. Ti oba zápasy podali stabilně dobrý výkon," dodal Hadamczik. ČR - Německo 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0) Branky a nahrávky: 24. Kreps (Čáslava), 35. Tenkrát (Nakládal, Kašpar), rozhodující sam. nájezd Jan Kovář - 19. Buchwieser (Gogulla), 44. Schubert (Barta). Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Lhotský, Pouzar. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 3588. ČR: Pöpperle (na nájezdy Jakub Kovář) - Zámorský, Čáslava, Nakládal, Krejčík, Mojžíš, Kudělka - Tenkrát, Novotný, Kašpar - Pech, Vampola, Birner - Holík, Jan Kovář, Adamský - Kumstát, Kreps, Vondrka. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma