Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Honda Classic: Thompson slaví první titul, Woods se propadl

Honda Classic: Thompson slaví první titul, Woods se propadl
Michael Thompson | zdroj: Profimedia

Tři roky na PGA Tour, 61 odehraných turnajů, tak dlouho čekal Michael Thompson na první titul kariéry v zámořské sérii. Blízko k němu měl už loni a hned na majoru. Skončil na US Open dělený druhý. Dočkal se na turnaji Honda Classic, kde spíš všichni očekávali duel mezi světovou jedničkou Rorym McIlroyem a dvojkou Tigerem Woodsem.

Z toho ale nebylo nic. McIlroy odstoupil z turnaje už během druhého kola a Woods po třech kolech v paru se ve finálovém dějství protrápil ke konečnému výsledku čtyři nad par. A na hony vzdálený bitvě o vítěznou trofej.

Do ní vstupovali se stejnými „kartami“ Thompson a Luke Guthrie, lídři po třetí rundě. Třiadvacetiletý nováček na PGA Tour ale z dostihů taktéž o svůj premiérový titul poměrně záhy vypadl. Vše „korunoval“ autem a double bogey na čtrnácté jamce.

V úvodu sice zahrozil i Lee Westwood, který se vyšvihl na druhou pozici se skóre -7 a na dostřel vedoucímu hráči, ale od toho okamžiku už jen ztrácel a zapisoval bogey. Bylo jich nakonec celkem pět. V samotném závěru se zapojil do bitvy o vítězství ještě Geoff Ogilvy díky dvěma birdie, ale Thompsona nezastavil.

Sedmadvacetiletý Američan mohl mluvit o probuzení v pravý čas. V předchozích čtyřech turnajích totiž třikrát neprošel cutem a jednou skončil až dělený 78. To jako by ale zcela rezolutně vytlačil z hlavy. Už na třetí jamce se blýskl proměněným dlouhým puttem do eaglu, což se ukázalo jako klíč k vítězství.

V závěru si zlepšil náladu

„Jen jsem se pořád chtěl držet svého herního plánu. Ostatně tak, jako celý týden. Tento týden byl kouzelný, prostě nádherný,“ radoval se Thompson, který se loučil s turnajem birdie na osmnáctce. I díky tomu si připsal 500 bodů do FedExCupu a 1,026 milionu dolarů na své konto.

„Jeho vítězství mě vůbec nepřekvapilo. Hráči, kteří nyní přicházejí, jsou mnohem lépe připraveni na PGA Tour než dříve. Mají vysokou kvalitu,“ složil poklonu vítězi Graeme McDowell, který se právě s Thompsonem loni dělil o druhou příčku na US Open.

Kdo čekal opakování Woodsova loňského finiše, byl zklamán. Před rokem zahrál Woods ve finálovém kole 62 ran a zle dotíral na tehdy vítězného McIlroye. Loňský vítěz letos na PGA National nedohrál ani druhé kolo a Woods se během čtyř kol ani jednou nedostal pod par floridského hřiště.

Ve finálové rundě zapsal dokonce čtyři rány nad par. „Minul jsem těch loňských 62 jen o dvanáct ran,“ vtipkoval Woods poté, co dohrál. V samotném závěru si aspoň trochu zlepšil náladu, když na osmnácté jamce zahrál po skvělé druhé ráně eagle. Stejně jako před rokem. Tím ale jakákoliv podobnost s loňskem skončila.

Jinak se totiž opět trápil s putterem - potřeboval 33 puttů. Trefil jen osm fairwayí a 12 greenů v regulaci. Výsledek? Kromě zmíněného eaglu a tří birdie přidal čtyři bogey a dokonce dvě double bogey.

„Udělal jsem prostě příliš mnoho chyb. Dnešek toho byl skvělým příkladem. Nehrál jsem tak špatně, ale měl jsem dva míče ve vodě a jeden ztracený, neproměnil jsem dva krátké putty do birdie, a proto to moje skóre,“ konstatoval Woods, který nakonec obsadil dělenou 37. pozici.

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma