Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Ibrahimovic si zazpívá v Sanremu, Britové se chtějí ucházet o fotbalové MS

Ibrahimovic si zazpívá v Sanremu, Britové se chtějí ucházet o fotbalové MS
Zlatan Ibrahimovic odchází z tiskové konference k 71. písňovému festivalu v italském Sanremu | zdroj: Profimedia

Ostrý obraz a dobrý zvuk, uváděl kdysi písňové festivaly v Sanremu Miloš Skalka. Teď si na festivalu dokonce zazpívá duet slavný fotbalista.

Útočník Zlatan Ibrahimovic a trenér fotbalistů Boloni Siniša Mihajlovič ve čtvrtek na chvíli vymění kopačky za mikrofon. Na hudebním festivalu v lázních Sanremo společně zazpívají italský hit z roku 1972 Io Vagabondo od skupiny Nomadi.

Ibrahimovic se kvůli účasti na čtyřdenním festivalu stal ještě před pěveckým vystoupením terčem kritiky. AC Milán totiž ve středu čeká ligový zápas s Udine a v neděli utkání na hřišti Verony. Švédský kanonýr měl původně v plánu v Sanremu trénovat a odskočit si na oba duely, kvůli svalovému zranění ale nakonec o zápasy přijde.

Velká Británie se chce ucházet o fotbalové MS v roce 2030

Velká Británie má zájem hostit v roce 2030 mistrovství světa ve fotbale. V rozhovoru pro deník The Sun to prohlásil premiér Boris Johnson, který také dodal, že pokud bude potřeba, je země připravena hostit víc zápasů letošního evropského šampionátu.

Mistrovství světa se ve Velké Británii uskutečnilo jen v roce 1966, kdy Anglie získala titul. „Myslím, že přišel ten správný čas přivést fotbal domů. Bude to nádhera,“ řekl Johnson deníku, podle kterého ministr financí Rishi Sunak na podporu kandidatury vyčlení 2,8 milionu liber (téměř 85 milionů korun).

Johnson také nabídl, že pokud by bylo kvůli koronavirové situaci potřeba, je Velká Británie, která plánuje do konce června zrušit všechna opatření, připravena hostit víc zápasů mistrovství Evropy. Šampionát se měl loni poprvé v historii uskutečnit ve dvanácti zemích, kvůli pandemii nákazy covid-19 byl však odložen.

Mezi hostitelskými městy jsou Glasgow a Londýn, kde se budou hrát zápasy základních skupin, osmifinále, semifinále a finále. Definitivní rozhodnutí o hostitelských městech pro Euro by měla UEFA učinit na začátku dubna.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,160 23,340
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma