Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Videoherní průmysl na mně vydělává - a já z toho nemám nic, zlobí se fotbalová hvězda

Videoherní průmysl na mně vydělává - a já z toho nemám nic, zlobí se fotbalová hvězda
Zlatan Ibrahimovic v nedělním 8. ligovém kole v Neapoli dvakrát skóroval | zdroj: Profimedia

Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic si postěžoval, že figuruje v populární počítačové hře FIFA společnosti EA Sports, ačkoliv k tomu nedal svolení. Je prý třeba s tím něco udělat. Kanonýra AC Milán zřejmě vyprovokovala čerstvě uzavřená smlouva EA Sports s Davidem Beckhamem.

"Kdo dovolil EA Sports FIFA používat mé jméno a podobiznu? FIFPro? Nejsem si vědom, že bych byl členem FIFPro (celosvětová hráčská asociace), a pokud jsem, stalo se tak bez mého vědomí nějakým divným způsobem," napsal Ibrahimovic na sociálních sítích. "A určitě jsem nedovolil federaci FIFA ani FIFPro, aby na mně vydělávaly peníze. Někdo vydělává celé ty roky na mém jménu a podobizně bez jakékoliv domluvy. Je čas to vyšetřit," vyzval švédský fotbalista, který figuruje ve hře FIFA od roku 2002, kdy působil v Ajaxu Amsterdam.

Se společností EA Sports, která vydává hru FIFA už od roku 1993, však má od srpna smlouvu AC Milán, jehož dres devětatřicetiletý kanonýr obléká. Ibrahimovice, jenž navzdory svému věku táhne AC Milán coby nejlepší současný střelec italské ligy, kterou jeho tým vede, možná ponoukla ke stížnosti čerstvě uzavřená smlouva EA Sports s Davidem Beckhamem. Jeho někdejší spoluhráč z Milána a Paris St. Germain totiž minulý týden podepsal s výrobcem počítačové hry tříletou smlouvu a bude hvězdou na obalu FIFA 21. Bývalý anglický fotbalista díky tomu vydělá 40 milionů liber (1,2 miliardy korun).

Ibrahimovic získal rekordní dvanáctý Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Švédska. Cenu převzal symbolicky při on-line ceremoniálu. S 62 góly ve 116 zápasech v národním týmu je švédským reprezentačním rekordmanem.

Ibrahimovic si v Neapoli zranil stehenní sval a čeká ho pauza

V nedělním utkání proti Neapoli, v němž dvěma góly pomohl k vítězství 3:1, si Ibrahimovic poranil zadní stehenní sval. Čeká jej pauza minimálně 10 dnů, po níž bude následovat další vyšetření. Mluvčí klubu odhadl Ibrahimovicovu absenci na dva až tři týdny.

Nejlepší střelec italské ligy tak bude Milánu určitě chybět ve čtvrtečním utkání Evropské ligy proti Lille, o víkendu v Serii A proti Fiorentině a příští čtvrtek v dalším pohárovém duelu proti Celticu. Je také ohrožen jeho start 10. prosince v Praze proti Spartě v závěrečném utkání základní skupiny EL.

Ibrahimovic v neděli v 8. ligovém kole v Neapoli dvakrát skóroval, ale jedenáct minut před koncem musel kvůli zranění střídat. Hvězdný útočník skóroval ve všech šesti ligových zápasech, do nichž nastoupil, a i díky jeho deseti brankám vede AC Milán tabulku s dvoubodovým náskokem před Sassuolem.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma