Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 1°C Polojasno

Jaromír Jágr získal evropskou cenu za celoživotní přínos hokeji

Jaromír Jágr získal evropskou cenu za celoživotní přínos hokeji
Jaromír Jágr | zdroj: Ondřej Bičiště / MAFRA / Profimedia

Hokejový útočník Jaromír Jágr ovládl anketu Evropské asociace hokejových klubů a získal cenu za celoživotní přínos The Warrior Career Excellence Award, která je obdobou Bill Masterton Trophy v NHL.

Devětačtyřicetiletá hvězda a v současnosti hrající majitel extraligového Kladna v hlasování fanoušků porazil i svého krajana Viktora Hübla z Litvínova. Dalšími adepty byli Rus Pavel Dacjuk, rakouský forvard Thomas Koch a švédský útočník Joakim Lindström.

O cenu se neúspěšně ucházel i trenér extraligového Třince Václav Varaďa, nejlepším koučem byl vyhlášen Sam Hallam ze švédského Växjö.

Evropská asociace klubů vznikla v roce 2016 a aktuálně má 87 členů z 13 zemí. Úkolem organizace je sjednotit a zastupovat profesionální hokejové kluby a podporovat jejich rozvoj i celý evropský hokej.

Hokejisté Kladna ukončili čekání na plný zisk bodů, porazili České Budějovice 4:3

Hokejisté Kladna porazili v utkání 17. kola extraligy na „domácím“ ledě v Chomutově České Budějovice 4:3. Rytíři se plného bodového zisku dočkali po více než měsíci a deseti odehraných zápasech, přestože zkraje druhé třetiny prohrávali 1:2. Ve stejném dějství ale rozhodli třemi góly o svém úspěchu. Dvakrát skóroval útočník Nicolas Hlava.

Ve třetí minutě naznačil právě Hlava, že v dnešním utkání bude právě on hlavní zbraní Středočechů. Po Plekancově přihrávce dobře vypálil, ale v tomto případě ještě neuspěl, navrch měl strážce hostující branky Hrachovina. Reprezentační gólman měl pak porci štěstí v desáté minutě, když se mu nepovedla rozehrávka holí podle představ, ale nikdo z hráčů Kladna nedostal možnost zakončit do odkryté branky.

Rytíři byli o něco aktivnější, čemuž chvilku poté napomohla i přesilovka, ale ostřelování branky Motoru skončilo bez kýžené odměny. V 18. minutě už se zásluhou Hlavy domácí gólové radosti dočkali, jenže vedení si moc dlouho užívat nemohli - 38 sekund před první přestávkou vyrovnal Percy.

Českobudějovickému celku se navíc povedl i nástup do druhého dějství: v čase 20:53 propálil Bowa při přesilovce Pech a dokonal obrat. Ve 27. minutě však promluvil do děje znovu Hlava a vyrovnal. Po polovině utkání rozhodli Rytíři dvěma góly v rozmezí dvou minut a 16 sekund. Nejprve se nekompromisní bombou prosadil Dotchin a poté v početí výhodě po Jágrově asistenci zvýšil Kubík.

Zkraje třetí části přečkali Kladenští bez úhony další oslabení a dál střežili pečlivě cenný dvoubrankový náskok. V 52. minutě mohl vnést definitivní klid do domácích řad Jágr, který se dostal do samostatného úniku proti Hrachovinovi, ale ten udržel alespoň malé naděje hostů na zdramatizování závěru duelu při životě.

Změnu skóre však přinesla až závěrečná hra hostů bez gólmana podpořená navíc přesilovkou, když se mezi střelce zapsal Hanzl. Ve zbývajících 46 sekundách už ale Motor více nestihl. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma