Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

K hokejové reprezentaci se připojí Pavelec, Plekanec a Nedvěd

K hokejové reprezentaci se připojí Pavelec, Plekanec a Nedvěd
WINNIPEG, CANADA - JANUARY 12: Ondrej Pavelec #31 of the Winnipeg Jets blocks a shot on goal in a game against the San Jose Sharks in NHL action at the MTS Centre on January 12, 2012 in Winnipeg, Manitoba, Canada. (Photo by Marianne Helm/Getty Images) | zdroj: tisková zpráva

Prvními potvrzenými posilami hokejové reprezentace pro mistrovství světa z NHL jsou brankář Ondřej Pavelec z Winnipegu a útočník Tomáš Plekanec z Montrealu. K týmu se v přípravě na vrchol sezony ve Švédsku a Finsku připojí v brzké době i zkušený útočník Petr Nedvěd z Liberce.

Winnipeg s Montrealem se nedostaly do play off a reprezentační kouč Alois Hadamczik tak mohl začít obvolávat hráčů, kteří projevili zájem se šampionátu zúčastnit. "Včera večer jsem mluvil s Plekancem, do tréninku se připojí v Praze na srazu v pondělí (16. dubna) před utkáním se Slovenskem," řekl po dnešním tréninku v Praze Hadamczik novinářům. Podobná bude situace zřejmě i u Pavelce. "Říkal, že jakmile skončí soutěž, tak za dva dny jede domů," uvedl Hadamczik na adresu gólmana, který byl na minulém šampionátu týmovou jedničkou. Po vyřazení v semifinále extraligového play off už uzavřel klubovou sezonu liberecký kapitán Nedvěd. Čtyřicetiletý hráč, který se v průběhu ročníku vrátil do české reprezentace po dlouhých 15 letech, by měl být u týmu ze zmiňovaných posil nejdříve. "Mluvil jsem s ním, připojí se v úterý v Českých Budějovicích. Má velkou chuť hrát a vyhrávat," uvedl Hadamczik.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma