Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Karolína Plíšková je ve finále Wimbledonu

Karolína Plíšková je ve finále Wimbledonu
Karolína Plíšková | zdroj: Profimedia

Český tenis bude mít další reprezentantku ve finále letošního grandslamu. Po Barboře Krejčíkové v Paříži si o titul zahraje v Londýně Karolína Plíšková, která si v semifinále Wimbledonu poradila s Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Po setech 5:7 a dvakrát 6:4 se Plíšková ve finále střetne s Australankou Ashleigh Bartyovou, jež vyřadila Němku Angelique Kerberovou po výsledku 6:3 a 7:6.

Devětadvacetiletá Plíšková je první Češkou ve finále Wimbledonu po sedmi letech. Navázala na Petru Kvitovou, vítězku londýnského turnaje z let 2011 a 2014. Slavný travnatý grandslam vyhrály i Jana Novotná (1998) a devětkrát rekordmanka Martina Navrátilová, ale ta získala všechny tituly pod americkou vlajkou.

Plíšková je ve finále na turnaji velké čtyřky podruhé v kariéře. Poprvé se do něj dostala v roce 2016 na US Open, kde prohrála s Kerberovou.

Bartyová, která měla díky postupu do semifinále jisté, že zůstane světovou jedničkou, si zahraje o druhý grandslamový titul. Poprvé uspěla předloni na Roland Garros. Ve Wimbledonu může navázat na svůj úspěch z juniorek, mezi kterými zde zvítězila před deseti lety.

Zdroje:
ČT sport

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma