Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Kozel trenérem fotbalistů Liberce

Kozel trenérem fotbalistů Liberce
Luboš Kozel | zdroj: Luděk Ovesný / MAFRA / Profimedia

Novým trenérem fotbalistů Liberce se stal Luboš Kozel, který naposledy vedl Baník Ostrava. Severočeské mužstvo, jemuž patří po šesti kolech ligové sezony poslední místo, převezme v úterý.

Délku smlouvy s Kozlem Liberečtí nezveřejnili. Padesátiletý kouč už v minulosti dělal ve Slovanu asistenta. 

Kozel na lavičce vystřídá Pavla Hoftycha, který u týmu skončil den po středečním senzačním vyřazení Liberce v domácím poháru s třetiligovými Zbuzany (1:2). Při sobotní ligové porážce 0:1 se Zlínem vedl Slovan jako hlavní kouč asistent Miroslav Holeňák. Kozel převezme mužstvo na začátku reprezentační přestávky.

V Liberci dělal Kozel asistenta v letech 2007 až 2009. Poté jako hlavní trenér vedl pražskou Duklu, s níž začal hrát ofenzivní kombinační fotbal. Následně trénoval české mládežnické reprezentace a naposledy působil v Baníku, kde skončil v únoru. Většinu hráčské kariéry strávil v pražské Slavii, na kontě má také devět startů za národní tým.

Liberečtí sáhli k trenérské změně jako první tým v ligové sezoně. Severočeši získali v prvních šesti kolech jediný bod, dali jen jeden gól a krčí se na dně tabulky. Slovan zažívá vůbec nejhorší start do ročníku v samostatné historii. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma