Dnes je neděle 8. září 2024., Svátek má Mariana
Počasí dnes 17°C Polojasno

Krejčíková se Siniakovou vyhrály podruhé Wimbledon a mají pátý deblový titul

Krejčíková se Siniakovou vyhrály podruhé Wimbledon a mají pátý deblový titul
Krejčíková se Siniakovou vyhrály podruhé Wimbledon | zdroj: Profimedia

Český tenisový pár Barbora Krejčíková - Kateřina Siniaková ve finále Wimbledonu porazil Belgičanku Elise Mertensovou s Číňankou Čang Šuaj 6:2, 6:4 a podruhé v kariéře si z All England Clubu odváží titul.

Šampionky z roku 2018 získaly celkově už pátý grandslamový titul a druhý v letošním roce po lednovém Australian Open. Šestadvacetiletým Češkám už schází jen titul z US Open, v letech 2018 a 2021 ovládly antukové Roland Garros.

Nejlepší deblový pár loňského roku ztratil letos ve Wimbledonu jen jeden set. Proti Mertensové a Čang Šuaj neudržel pouze jedinkrát servis a díky čtyřem brejkům dotáhl finále za 68 minut do vítězného konce.  

„Mám v sobě spoustu emocí. Celý den jsem se těšila, až se dostaneme na centrální kurt a uvidím zase zaplněnou královskou lóži a legendy našeho sportu. Mám tu také rodiče, kteří se na nás přijeli podívat. Musela jsem je uprosit, protože se báli, že mi přinesou smůlu. Jsem ale ráda, že tu jsou a smůlu nepřivezli,“ řekla v rozhovoru na kurtu Krejčíková. „Byla pro nás čest a privilegium tady hrát. Mísí se v nás spousta emocí,“ doplnila Siniaková.

Zdroje:
ČT sport

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 7.9.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,970 25,070
USD 22,570 22,710
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma