Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Občasný déšť

Kvůli chování fanoušků zavře Slavia v příštím evropském duelu část hlediště a zaplatí pokutu

Kvůli chování fanoušků zavře Slavia v příštím evropském duelu část hlediště a zaplatí pokutu
Domácí zápas Slavie s Feyenoordem Rotterdam: Kvůli chování fanoušků odehraje pražský klub příští domácí zápas v evropských soutěžích před částečně uzavřeným hledištěm | zdroj: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia

Fotbalová Slavia kvůli chování fanoušků v domácím odvetném čtvrtfinále Evropské konferenční ligy s Feyenoordem Rotterdam odehraje příští domácí zápas v evropských soutěžích před částečně uzavřeným hledištěm. Disciplinární komise UEFA zároveň udělila pražskému týmu pokutu 15 000 eur (téměř 369 tisíc korun).

Vršovický klub musí uzavřít severní tribunu, kde sídlí slávistický kotel, tedy nejméně 3000 míst. Právě odtamtud v odvetě s nizozemským celkem, která se hrála 14. dubna, použili diváci pyrotechniku, házeli předměty na hrací plochu a blokovali průchody. Finanční pokutu dostala Slavia za uzavřené únikové východy.

Už v březnu disciplinární komise UEFA podobně potrestala jiný pražský celek Spartu kvůli rasistickému transparentu jejích fanoušků v únorové odvetě Evropské konferenční ligy na hřišti Partizanu Bělehrad. Uzavření části stadionu na Letné se musí týkat minimálně pěti tisíc míst. Navrch Sparta dostala pokutu 3250 eur (80 tisíc korun).

Slavia v Edenu podlehla Feyenoordu 1:3 a v součtu s úvodní remízou 3:3 na jeho hřišti v Evropské konferenční lize skončila.

Feyenoord se ve finále premiérového ročníku Evropské konferenční ligy utká s AS Řím. Po domácí výhře 3:2 udržel v semifinálové odvetě na hřišti Olympique Marseille postupovou remízu 0:0. Římský klub po výsledku 1:1 z duelu v Leicesteru udolal doma anglického soupeře 1:0. Finále je na programu ve středu 25. května v Tiraně.

Fotbalisté West Hamu s českými reprezentanty Tomášem Součkem, Vladimírem Coufalem a Alexem Králem do finále Evropské ligy nepostoupili. Londýnský tým v semifinále s Frankfurtem i podruhé prohrál, po domácí porážce 1:2 podlehl v Německu 0:1. Eintracht Frankfurt si o trofej Evropské ligy zahraje s glasgowskými Rangers, kteří v domácí semifinálové odvetě porazili Lipsko 3:1 a otočili dvojzápas po úvodní prohře 0:1. Finále je na programu 18. května v Seville.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,280 25,400
USD 23,730 23,910
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma