Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 17°C Polojasno

Kvůli šaškování s duhou upustí NHL od speciálních dresů na rozbruslení

Kvůli šaškování s duhou upustí NHL od speciálních dresů na rozbruslení
Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Kluby hokejové NHL upustí v příští sezoně od používání speciálních dresů na rozbruslení před zápasy při tematických dnech. Vedení soutěže tak zareagovalo na potíže, které v uplynulém ročníku způsobili někteří hráči odmítající obléct duhové dresy na podporu komunity LGBT+. Podle Rady guvernérů a komisionáře NHL Garyho Bettmana zastínily letošní tahanice kolem duhových dresů účel akce a způsobily zbytečné rozptýlení pozornosti.

Speciální akce jako Pride Night, stejně jako kampaně na podporu boje s rakovinou nebo oceňující armádu, budou i nadále pokračovat. Kluby budou i v nové sezoně k těmto příležitostem připravovat zvláštní designy dresů, které se pak s autogramy hráčů vydraží. Hokejisté v nich ale nenastoupí před zápasy na rozbruslení.

V uplynulé sezoně odmítla duhové dresy obléknout sedmička hráčů, kteří se odvolávali na náboženské důvody či obavy o bezpečnost. Některé týmy v reakci na rozbouřené debaty dokonce plánované použití dresů na rozbruslení zrušily úplně.

Kampaň „Hokej je pro všechny“, která má za cíl propagovat diverzitu a inkluzi, spouští NHL každoročně v únoru. Jakým způsobem se k akci připojí, nechává liga na jednotlivých klubech.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma